Συνάντηση με FIBA στην Αθήνα

Συνάντηση με κεντρικό θέμα συζήτησης το καλεντάρι της FIBA πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στη συζήτηση πήραν μέρος ο πρόεδρος της FIBA ο Ιβάν Μαϊνινί, o ΓΓ της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, και ο ΓΓ της FIBA Europe, Καμίλ Νόβακ και ακόμη εκπρόσωποι από τις ομοσπονδίες του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου, της Κύπρου και της Αλβανίας. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο ΓΓ της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης ήταν οι οικοδεσπότες.

Η συζήτηση αυτή δεν είναι η μοναδική που θα γίνει, καθώς η FIBA επιζητά το διάλογο, με τον κύκλο αυτών των επαφών να ολοκληρώνεται στο κογκρέσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί το 2014. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το καλεντάρι προαναγγέλλει πρωταθλήματα ανά ήπειρο κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά και προκριματικές φάσεις τόσο για τα πρωταθλήματα ανά ήπειρο, όσο και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κάτι που προϋποθέτει περιόδους διακοπής των εθνικών πρωταθλημάτων, ώστε να μπορούν να αγωνίζονται οι Εθνικές Ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η πρωτοβουλία αυτή της FIBA είναι πολύ σημαντική για το μέλλον του αθλήματος. Θεωρώ ότι πρέπει να υποστηριχθεί από όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το αύριο του αθλήματος και ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρη συμφωνία για ένταξη αγώνων εθνικών ομάδων στη διάρκεια της χρονιάς».