Συνεργασία ΕΣΑΚΕ και Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΕΣΑΚΕ και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, εγκαινιάζεται η συνεργασία μας με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αρχής γενομένης από την 21η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ 2011-12.

Κύριο μέλημα της συνεργασίας μας είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και κυρίως η συμμετοχή της νέας γενιάς στην έννοια και στις εκφάνσεις της Εκεχειρίας. Μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού, ευελπιστούμε να διαδώσουμε τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι ένας διεθνής Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ολυμπιακού Κινήματος. Αποστολή του είναι η προώθηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους, η εξυπηρέτηση της ειρήνης, της φιλίας και της διεθνούς κατανόησης, η αποδοχή  του διαφορετικού, η επικράτηση της συνεργατικής λογικής έναντι των άσκοπων ανταγωνισμών, καθώς βέβαια και η ανάπτυξη μίας κουλτούρας Εκεχειρίας στην καθημερινότητά μας.

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας [ΔΚΟΕ] ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2000 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα, με στόχο την αναβίωση της αρχαίας παράδοσης της Εκεχειρίας, σύμφωνα με την οποία διασφαλιζόταν τόσο η κατάπαυση του πυρός όσο και η ασφαλής μεταφορά αθλητών και θεατών κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

{Στην ιστοσελίδα www.olympictruce.org υπάρχει πλήρης αναφορά στις δράσεις, εκδόσεις και την ιστορία του Κέντρου.}

Οι αγώνες που έχουν επιλεγεί από κοινού με το Διεθνές Κέντρο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας για την εφαρμογή της συνεργασίας μας είναι οι ακόλουθοι:

21η αγωνιστική            ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ
22η αγωνιστική            ΚΑΒΑΛΑ – ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ
23η αγωνιστική            ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
24η αγωνιστική            ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ