Την έναρξη συνεργασίας με τον Κώστα Χατζηχρήστο ανακοίνωσε ο Εσπερος ΑΟΠΑ. Ο γνωστός γυμναστής θα μεταβεί στην Πάτρα στις 7 Ιουνίου και θα συναντηθεί με τους προπονητές της ομάδας, Νίκο Βουρνά, Σπύρο Γκοργκόλη και Γιάννη Ελευθεριάδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Έσπερος ΑΟΠΑ ανακοινώνει ότι συμφώνησε και θα συνεργαστεί με τον γυμναστή Κώστα Χατζηχρήστο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές βελτίωσης της αθλητικής ικανότητας των παικτών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο Χατζηχρήστος, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα, θα αναλάβει το πρόγραμμα βελτίωσης της αθλητικής ικανότητας των νεαρών παικτών του Έσπερου ΑΟΠΑ και του Σπόρτιγκ, θα «κατεβαίνει» σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Πάτρα προκειμένου να τσεκάρει την πρόοδο τους και θα έχει εκτενή συνεργασία με τους προπονητές τους.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος συνεργάζεται σε προσωπικό επίπεδο με παίκτες της Εθνικής Ανδρών, αθλήτριες της Εθνικής γυναικών, καθώς και επίλεκτους μικρότερων ηλικιών. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ΗΠΑ και το NCAA, διατελώντας βοηθός γυμναστή στο πανεπιστήμιο του Texas και πρώτος γυμναστής στο Πανεπιστήμιο της Georgia. Στο παρελθόν εργάστηκε στον Πανιώνιο και στον Ολυμπιακό και ήταν αυτός που συνέβαλε στην ανάδειξη του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στο μπάσκετ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master στην Εργοφυσιολογία και την Αθλητική Διατροφή, από το Πανεπιστήμιο του Texas (The University of Texas at Austin), ενώ έχει συνεργαστεί με επιστήμονες και πρακτικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στους τομείς της προληπτικής άσκησης και της αποκατάσταση – επανένταξης από τραυματισμούς.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος αναμένεται να έρθει στην Πάτρα την Παρασκευή 7 Ιουνίου, θα παραμείνει και το Σάββατο 8 Ιουνίου και θα έχει συνεργασία με τους Νίκο Βουρνά, Σπύρο Γκοργκόλη και Γιάννη Ελευθεριάδη».