«Συνθήκες πρωτοφανούς τρομοκρατίας»

Κλίμα τρομοκρατίας και δυσφήμισης του αθλήματος κατήγγειλε ο Κρόνος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με τον αγώνα της Κυριακής με τη Νήαρ Ηστ στο κλειστό της Καισαριανής. Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου κάνει λόγο για εν χορώ υβριστικά συνθήματα, απειλές, είσοδο οπαδών στο ημίχρονο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ κατηγορεί τον πάγκο της Νήαρ Ηστ για όξυνση του κλίματος με τη συμπεριφορά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κρόνος Αγίου Δημητρίου ενίσταται σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη ο Αγώνας της ομάδας μας με την ομάδα της Α.Ο. Νήαρ Ηστ στην έδρα τους την 24/02/2013.

Κατά την άποψή μας, ο αγώνας διεξήχθη κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς τρομοκρατίας, σε ένα κλίμα απόλυτης δυσφήμισης του αθλήματος και αντίθετα με τους κανόνες που απαιτεί το φίλαθλο πνεύμα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδος επιδίδονταν εν χορό σε υβριστικά συνθήματα που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το θεσμό της οικογένειας και κάθε έννοιας αθλητικού ιδεώδους, καθώς και εξαπέλυαν απειλές κατά πάντων των φιλοξενουμένων (παικτών παραγόντων, φιλάθλων) αλλά και των διαιτητών και κριτών της αναμέτρησης, που αφορούσε τη σωματική τους ακεραιότητα (σχετικά αναφέρονται από τους διαιτητές στο Φ.Α.). Παράλληλα καταγγέλλουμε την συμπεριφορά του πάγκου της γηπεδούχου ομάδος (παράγοντες, προπονητή, παίκτες) οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ενίσχυαν την όξυνση στο γήπεδο.

Κατά τη λήξη του ημιχρόνου, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδος εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας και υβρίζοντας τους παίκτες, προπονητές και παράγοντες της ομάδας μας, κάτι που κακώς δεν έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα.

Παρά το ότι όλα αυτά τα φαινόμενα ξεκίνησαν από το πρώτο λεπτό της συνάντησης οι διαιτητές διέκοψαν για πρώτη φορά την αναμέτρηση 1 λεπτό και 55 δεύτερα πριν από την λήξη του 3ου δεκαλέπτου, εξαιτίας του γεγονότος ότι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας εισήλθαν στο γήπεδο επιτιθέμενοι στους παίκτες της ομάδας μας και ενώ βρισκόμασταν στην επίθεση.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στο ίδιο κλίμα (ύβρεις εν χορό, φτυσιές σε διαιτητές και παίκτες, απειλές) με ευθύνη των διαιτητών της συνάντησης και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2 λεπτό και 56 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης του αγώνα για να γίνει η δεύτερη διακοπή και ενώ ένα αντικείμενο χτύπησε τον διαιτητή της συνάντησης για να διαταχθεί η εκκένωση του γηπέδου (απομακρύνθηκαν και οι φίλαθλοι της ομάδας μας ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν δώσει την παραμικρή αφορμή. Σημειώνουμε ότι μέσα στους φιλάθλους μας, οι οποίοι απειλούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, υπήρχε μητέρα, σύζυγος παίκτη μας, με δύο παιδιά νηπιακής ηλικίας).

Συνεπεία όλων των ανωτέρω η ομάδα μας ηττήθηκε σε ένα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας αγώνα.

Ο Σύλλογος μας ενίσταται στο ότι:

1) Οι διαιτητές και ο κομισάριος του αγώνα όφειλαν βάση του πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ. να διακόψουν πολύ νωρίτερα των αγώνα.

2) Η δεύτερη (καθυστερημένη) διακοπή του αγώνα, ή οποία έγινε συνεπεία ρίψης αντικειμένων, βιαιοπραγιών εναντίον των διαιτητών και εισβολή των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας για πολλοστή φορά στον αγωνιστικό χώρο, θα έπρεπε βάση του κανονισμού να είναι οριστική με τις συνέπειες που προβλέπονται περί οριστικής διακοπής αγώνος.

Για την απόδειξη όλων των ανωτέρω, το σωματείο μας επικαλείται:

1) Το φύλλο αγώνος της συνάντησης

2) Το βίντεο του αγώνα που σας υποβάλουμε συνημμένα

3) Τον υπεύθυνο από την ΕΛ.ΑΣ κο Ηλιόπουλο

4) Τους διαιτητές και τον κομισάριο του αγώνα.

Το σωματείο μας θα προβεί στη δημοσιοποίηση του βίντεο του αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα του και σε κάθε πρόσφορο διαδικτυακό η μη μέσο.

Σε κάθε περίπτωση σύσσωμο το Δ.Σ. του Γ.Σ. Κρόνος Αγίου Δημητρίου εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση του για τις συνθήκες που επικράτησαν στον συγκεκριμένο αγώνα και εκφράζει την πεποίθηση ότι η ένσταση μας θα τύχει την αντιμετώπιση που αρμόζει στις αρχές του αθλητικού ιδεώδους και του ευ αγωνίζεσθε.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ. του Γ.Σ. Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Παναγιώτης Κωνσταντίνου, Πρόεδρος».