Συνοδοιπόροι Απόλλων Πάτρας και Ακράτα…

Ο Απόλλωνας Πάτρας είχε προαναγγείλει την επικείμενη συνεργασία του με σωματεία της ευρύτερης περιοχής και πλέον το κάνει πράξη, με πρώτο… συνοδοιπόρο του σ’ αυτά τα «μονοπάτια» την Ακράτα!
Οι δύο σύλλογοι επισημοποίησαν την διασωματειακή συνεργασία τους σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Απόλλωνας εκπροσωπήθηκε από πολυπληθή αντιπροσωπεία, ενδεικτική της σημασίας που δίνει ο σύλλογος της Πάτρας στην συγκεκριμένη κίνηση. Παρόντες, λοιπόν ήταν οι πρόεδροι του Απόλλωνα και της Απολλωνιάδας Ανδρέας Μολφέτας και Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης, το ιστορικό διοικητικό στέλεχος Γιώργος Καρατζάς, ο Γενικός Αρχηγός της επαγγελματικής ομάδας Βασίλης Λιανός, η Γενική Αρχηγός υποδομών Δέσποινα Ζέρβα, τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Παπαφωτίου και Μιχάλης Νταβλούρος, ο Τεχνικός Διευθυντής Τάκης Πετρόπουλος, ο προπονητής Γιάννης Μπαζίνας και ο γνωστό στο αχαϊκό κοινό, φίλαθλος Βασίλη Βασιλόπουλος.

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Ανδρέας Μολφέτας, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την συνεργασία των δύο συλλόγων και τόνισε ότι η αναγκαιότητα διασωματειακών συνεργασιών, γίνεται σήμερα επιτακτική κάτω και από την πίεση που ασκούν –και- στον αθλητισμό οι γενικότερες εξελίξεις στην χώρα μας.

Ο Γιάννης Φραγκοπαναγιώτης εστίασε στο γεγονός ότι η επικείμενη συνεργασία με την Ακράτα, όπως και η μέχρι τώρα επιτυχής συνεργασία με την Αχαγιά 82, αλλά και νέες που θα ακολουθήσουν άμεσα, δεν είναι μπαλωθιές στον αέρα για τις εντυπώσεις. Απορρέουν μέσα από μία φιλοσοφία και στρατηγική του συλλόγου για καθολική ανάπτυξη του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες που διαμορφώνονται αντικειμενικά.
Ο Βασίλης Λιανός αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών από την ΕΣΚΑ-Η, διατυπώνοντας συγκεκριμένες και πρωτοποριακές προτάσεις όπως αυτή της αναβάθμισης των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.
Ο πρόεδρος της Ακράτας, Άγγελος Λινάρδος, εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του για την συνεργασία αυτή και την βεβαιότητα ότι αυτό το άνοιγμα του Απόλλωνα στην περιφέρεια θα δώσει μεγάλη ώθηση στο μπάσκετ που κινδυνεύει να τελματώσει σε πολλές περιοχές.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των προπονητών της Ακράτας, Νίκου Ζίζηλα και Ανδρέα Οικονομόπουλου, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι θα είναι μεγάλο το όφελος για την Ακράτα, από την εφαρμογή του αναπτυξιακού προπονητικού προγράμματος του Απόλλωνα στις υποδομές της.

Τέλος μίλησε ο τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα, Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος παρουσίασε στους δημοσιογράφους το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συνεργασίας μέχρι τέλος Ιούνη 2013, σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιηθούν τα εξής :

1.         Περιοδεία στα δημοτικά σχολεία Ακράτας και γύρω περιοχής (16-18/4)

2.         Φιλικός αγώνας των εφηβικών ομάδων Απολλωνιάδας – Ακράτας πριν από το παιγνίδι του Απόλλωνα με τον Παναθηναϊκό (21/4)

3.         Συγκέντρωση γονέων μαθητών δημοτικών σχολείων στην Ακράτα (22/4)

4.         Τουρνουά 3 on 3 μαθητών δημοτικού στην Ακράτα (28/4)

5.         Συμμετοχή ταλαντούχων αθλητών της Ακράτας και προπονητών της στο Πασχαλινό training camp του Απόλλωνα – τεχνικό meeting των προπονητών των δύο συλλόγων    (7-9/5)

6.         Υποδειγματικές προπονήσεις προπονητών του Απόλλωνα στην Ακαδημία της Ακράτας – κοινή σύσκεψη για τον προγραμματισμό της περιόδου 2013-14)

7.         Συμμετοχή ταλαντούχων αθλητών της Ακράτας και προπονητών της στο διεθνές APOLLON’ S SUMMER CAMP – δύο διεθνείς φιλικοί αγώνες μικτών ομάδων Απόλλωνα και Ακράτας  με αντίστοιχες της Σουηδικής SOLNA VICKINGS (Α1 εθνική) σε επίπεδο παίδων και mini (17-24/6)

•           Κάθε εμπόδιο σε καλό όπως λέει η λαϊκή παροιμία και έτσι παρά την βλάβη του μεταφορικού μέσου τους, η αντιπροσωπεία του Α.Ο. ΑΚΡΑΤΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Άγγελο Λινάρδο και τους προπονητές κ.κ. Νίκο Ζίζηλα και Ανδρέα Οικονομόπουλο προσήλθαν στην προγραμματισμένη κοινή με τον Απόλλωνα συνέντευξη τύπου, μόνο με μία ολιγόλεπτη καθυστέρηση.