Σφαιρόπουλος: «Αξιέπαινη προσπάθεια»

Ενας από τους βασικούς ομιλητές του Διεθνούς Σεμιναρίου που διοργανώνεται στις 10-12 Μαΐου από το “ACS” και υπό την αιγίδα του ΣΕΠΚ θα είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Με αυτή την αφορμή, ο προπονητής του Πανιωνίου μίλησε στο Sepk.gr για και μίλησε για τα θέματα που θα αναλύσει στο σεμινάριο.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει μεγάλη εμπειρία από Σεμινάρια, καθώς έχει πάρει μέρος σε αυτό το Νεαρών Παικτών που είχε διοργανώσει ο Σύνδεσμος μας στη Βέροια το 2008, στο Διεθνές Σεμινάριο του 2011 στην Αθήνα και στο Τοπικό της Κέρκυρας το 2012, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Σεμινάρια της FIBA στην Αυστρία (2011), στη Δανία (2012) και στη Σουηδία (2012).

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για το σεμινάριο:

«Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια του κολεγίου ACS και της Άννυς Κωνσταντινίδου, που διοργανώνουν σε συνεργασία με τον ΣΕΠΚ για 4η χρονιά ένα σεμινάριο υψηλού επιπέδου. Θα έρθουν τρεις Αμερικάνοι προπονητές με μεγάλη εμπειρία και παράδοση στο χώρο του μπάσκετ, ο Γκρεγκ Χερέντα, ο Τόνι Μπαρόνι και ο Νταγκ Μπρούνο.

Η παρουσία τόσο καταξιωμένων ονομάτων, δίνει ιδιαίτερη αίγλη στο σεμινάριο, όταν μάλιστα λόγω κρίσης είναι δύσκολο να έρθουν προπονητές από την Αμερική. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που κάνει αυτό το σεμινάριο τόσο ξεχωριστό.

Όλα τα θέματα είναι επίκαιρα και χρήσιμα για το μοντέρνο μπάσκετ. Όσο αφορά τα δικά μου θέματα, το πρώτο έχει να κάνει με την πάσα στο σύγχρονο μπάσκετ. Όσο εξελίσσεται το άθλημα και αυξάνονται οι ταχύτητες που παίζεται, οι παίκτες είναι πολύ σημαντικό να πασάρουν με το σωστό τρόπο και το σωστό χρόνο. Το δεύτερο θέμα αναλύει τον μοντέρνο πόιντ-γκαρντ, όπως έχει διαμορφωθεί το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Πάντα ήταν μια πολύ σημαντική θέση και τώρα ακόμη περισσότερο, καθώς είναι ο παίκτης που χειρίζεται τη μπάλα περισσότερο από τους άλλους, οργανώνει το παιχνίδι, δημιουργεί και όλα αυτά τα κάνει με μεγάλη ταχύτητα. Ο παίκτης αυτός πρέπει να είναι ιδιαίτερα εγκεφαλικός και να έχει τεχνική χαρακτηριστικά σαν αυτά που θα αναφέρουμε και θα αναλύσουμε, ώστε να εξελίξουμε τους παίκτες μας και να βρούμε τα κατάλληλα στοιχεία που απαιτούνται για τη θέση.

Τα θέματα αυτά αφορούν όλες τις ηλικίες. Για παράδειγμα μπορούν να βοηθήσουν στην επιλογή των κατάλληλων παικτών σε υψηλό επίπεδο, ή για τη βελτίωση των νεαρών παικτών. Για μένα, βέβαια, το μπάσκετ είναι ένα. Η ουσία του μπάσκετ παραμένει ίδια. Οπότε πιστεύω ότι αυτό το σενάριο ενδιαφέρει προπονητές που ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες, αλλά και αυτούς που δουλεύουν σε ανδρικές ομάδες είτε σε επαγγελματικό, είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Είναι ιδιαίτερη τιμή που θα συμμετάσχω σε αυτό αυτό το σεμινάριο, δίπλα σε τόσο καταξιωμένους προπονητές από την Αμερική».