Σχοινάκης: «Τα παιδιά έπαιζαν για τη φανέλα»

Η Αγία Βαρβάρα Καβάλας κατέκτησε φέτος τον τίτλο στην Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική. Πρόκειται επί της ουσίας στη θυγατρική ομάδα της Ενωσης Καβάλας που αγωνίζεται στην Α1 και ο προπονητής Στέλιος Σχοινάκης, που εδώ και 18 χρόνια υπηρετεί το σύλλογο από όλα τα πόστα (παίκτης, παράγοντας, προπονητής), μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη μεγάλη επιτυχία της Αγίας Βαρβάρας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο της Αγίας Βαρβάρας στη Γ’ Εθνική:

«Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα όλης της Καβάλας κι όχι μόνο της ομάδας. Αυτή η επιτυχία ήρθε μέσα από συλλογική προσπάθεια παικτών, προπονητικού τιμ, διοίκησης και κόσμου. Στην άνοδο σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι χορηγοί που ήταν ουκ ολίγοι παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. Βοήθησαν στις μετακινήσεις της ομάδας, ενώ με κάποια γεύματα που καθιερώσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς βοήθησαν να έχουμε καλό κλίμα.

Για εμένα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλοι οι άθλητες ήταν άμισθοι και γενικότερα η προσπάθεια κινήθηκε σε ερασιτεχνικό επίπεδο στις πληρωμές αλλά σε επαγγελματικό στον αγωνιστικό τομέα. Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά έπαιζαν για τη φανέλα και το άθλημα που αγαπάνε. Η συνέπεια τους και η άριστη συνεργασία με το τεχνικό τιμ οδήγησε στις επιτυχίες.

Μέσα στη σεζόν είδαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στο στόχο μας που είναι η άνοδος στη Γ’ εθνική. Αφού κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε το μεγαλύτερο εμπόδιο που ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης καλύπτοντας στη Καβάλα τη διαφορά της μοναδικής μας ήττας τότε το όνειρο που άρχισε να σχηματίζεται στην αρχή της χρονιάς πήρε σάρκα και οστά. Πλέον θέλουμε το ντάμπλ, καθώς μπροστά μας έχουμε το Κύπελλο και αν το κατακτήσουμε κι αυτό θα κλείσει ιδανικά η χρονιά».

Για τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της σεζόν κι αυτούς που μπαίνουν πλέον:

«Στην αρχή με την συμμετοχή παικτών από μεγαλύτερες κατηγορίες αλλά και με την εμπειρία του Σταύρου Κουμλέλη που έχει παίξει μέχρι και Α1 πιστεύαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε στο ανώτερο σκαλοπάτι και να κερδίσουμε την άνοδο, εφόσον θα επέτρεπαν οι συνθήκες να είναι οι αθλητές τυπικοί στις προπονήσεις τους και υγιείς.

Στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να μπορέσουν να ενταχθούν στην ομάδα Καβαλιώτες νεαροί αθλητές που να μπορούν να σταθούν στη κατηγορία. Να είναι ένα εφαλτήριο για να παίξουν σε υψηλότερες κατηγορίες και κυρίως να μπορέσουν να αγωνιστούν στην Ενωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας που αγωνίζεται στην Α1».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΑΜΑΘ:

«Η ΕΚΑΣΑΜΑΘ είναι η μεγαλύτερη σε χιλιομετρικό μήκος ένωση γι αυτό και ήταν 2 όμιλοι. Το επίπεδο ήταν μέτριο φέτος αλλά γενικότερα ήταν μέσα στα πλαίσια της φθίνουσας πορείας που ακολουθεί ο αθλητισμός στη χώρας. Παρ’ όλ’ αυτά υπήρχαν εξαιρέσεις παικτών και ομάδων που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την Αγία Βαρβάρα και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που σαν ομάδες και μονάδες ξεχώρισαν. Αυτές οι δύο ήταν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω».

Για το Διεθνές Σεμινάριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη:

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για να βρεθούμε εκεί. Η επαρχία διψάει για τέτοια σεμινάρια και θα το δείξει με τη δυναμική συμμετοχή της. Οι προπονητές της Καβάλας έχουν σκοπό να δώσουν βροντερό παρών. Εγώ ήδη έχω κανονίσει να είμαι εκεί διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμα μου».