Σύσκεψη των σωματείων του Βορρά παρουσία Τσαγκρώνη και Γολέμη

Με αρκετά σημαντική προσέλευση εκπροσώπων σωματείων από ομάδες της Βόρειας Ελλάδας που αγωνίζονται σε Β΄, Γ΄ Εθνική και σε Α1 και Α2 γυναικών, διεξήχθη το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Μίκρας σύσκεψη, παρουσία του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη και του προέδρου της επιτροπής πρωταθλημάτων Αριστείδη Γολέμη.

Τον λόγο έλαβε αρχικά το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και τόνισε ότι είναι απαραίτητες αυτού του είδους οι συναντήσεις.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, Χριστόδουλος Οικονομίδης, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην δύσκολη δουλειά που έχει η επιτροπή πρωταθλημάτων, ευχόμενος καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρό της.

Στην συνέχεια μίλησε ο γ.γ. της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, που τόνισε την αμεσότητα που έχουν αυτές οι συναντήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Πρώτιστο θέμα είναι το οικονομικό. Η περικοπή κάθε χρόνο της επιχορήγησης μας βγάζει εκτός προγραμματισμού, καθώς έχουμε πάρει για φέτος το 50% αυτών που μας είχαν υποσχεθεί. Γι’ αυτό πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων και το πρώτο βήμα έγινε με τους ομίλους στην Β΄ Εθνική για να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και τα έξοδά τους», ήταν ορισμένα από τα λεγόμενά του.

Ο πρόεδρος της Ε.Π., Αριστείδης Γολέμης, αναφέρθηκε στο βαρύ φορτίο που αναλαμβάνει, καθώς παίρνει την θέση του Μιχάλη Βιντζηλαίου. Ακόμη τόνισε ότι είναι πολλά χρόνια παράγοντας και ξέρει τα προβλήματα που υπάρχουν. «Οι παράγοντες εξαντλήθηκαν λόγω του οικονομικού. Βέβαια αρκετά σωματεία παρασύρονται από τον πρωταθλητισμό, αλλά χρειάζεται μάζεμα των προϋπολογισμών και περιορισμός των εξόδων. Ακόμη πρέπει να βρεθούν χορηγοί και χρειάζεται μεγαλύτερη προβολή των πρωταθλημάτων των μικροτέρων κατηγοριών».

Σε ότι αφορά το γυναικείο μίλησε για την επιτροπή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο τομέα. «Είναι γεγονός ότι παραμελήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια. Λόγω της υποβάθμισή του, δεν έχουμε προβάλει όσο θα έπρεπε τις επιτυχίες της Εθνικής μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς λιγότερες παίκτριες. Γίνονται προσπάθειες για την αναβάθμιση με τις μεταδόσεις αγώνων μέσω Ιντερνετ, ενώ υπάρχουν προτάσεις για αλλαγή των εμφανίσεων και σεμινάρια για τους προπονητές των ομάδων».

Τέλος τον λόγο έλαβαν αρκετοί εκπρόσωποι σωματείων οι οποίοι παρουσίασαν ενδιαφέρουσες απόψεις που καταγράφηκαν από τους υπευθύνους της Ομοσπονδίας.