Σ. Κοκκινόπουλος: “Τα παιδιά δεν εκτονώνονται και γίνονται νευρικά”

Στις πολύ σημαντικές επιπτώσεις που έχει στα παιδιά το παρατεταμένο lockdown, η διαφοροποίηση από την καθημερινότητα που είχαν, αλλά και από τις “παγωμένες” αθλητικές δραστηριότητες, αναφέρθηκε το μέλος του staff της ΧΑΝΘ Σωτήρης Κοκκινόπουλος. “Τα παιδιά είναι σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία και είναι μπροστά σε οθόνες γύρω στις 15 ώρες τη μέρα”, σχολίασε ο Έλληνας προπονητής, μιλώντας στην εκπομπή του “Παρατηρητή της Θράκης”, προσθέτοντας: “Τα παιδιά δεν εκτονώνονται και γίνονται νευρικά. Αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας”…

Αναφορικά με τις συνέπειες των μέτρων και της απαγόρευσης, ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες σχολίασε: “To μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στις ακαδημίες. Είναι πολύ άσχημο για τα παιδία που έχουν την διάθεση να ασχοληθούν με το άθλημα και είναι σε μια ιδιαίτερη ηλικία, να έχουν να αγωνιστούν περισσότερο από ένα χρόνο. Πέρυσι ολοκληρώθηκαν τυπικά τα πρωταθλήματα, μόνο για να έχουμε πρωταθλητές και να βγουν τα μόρια για της Πανελλήνιες. Ενδεχομένως να γίνει το ίδιο και φέτος. Για να τελειώσουν όμως αυτά τα πρωταθλήματα, θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον ένας μήνας προετοιμασία μετά από τόσο μεγάλη αποχή, για να μην υπάρξουν θέματα τραυματισμών. Δεν πρέπει με τίποτα να γίνει κάτι επιπόλαιο”.

Ενώ πρόσθεσε για τις ψυχολογικές συνέπειες: “Τα παιδιά δεν πηγαίνουν καν σχολείο. Το σχολείο δεν είναι μόνο οι γνώσεις και τα μαθήματα, αλλά και η κοινωνικοποίηση. Τα παιδιά είναι σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία και είναι όλη μέρα μπροστά σε οθόνες γύρω στις 15 ώρες τη μέρα. Είναι πολύ σοβαρό θέμα το οποίος ελάχιστοι το έχουν ανοίξει. Τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτονωθούν και γίνονται νευρικά. Αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια. Βάζουμε την ψυχική υγεία πολύ χαμηλά”.