Η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση, λένε κι αυτό φάνηκε ότι ενστερνίστηκε η εθνική ομάδα των ανδρών απέναντι στη Λευκορωσία και πήρε το θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε στο “αμυντικό δόγμα” στάθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Μανωλόπουλος μετά το τέλος της αναμέτρησης, δίχως βέβαια να παραλείψει να μιλήσει για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στο γήπεδο. “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους του μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη. Μας έδωσαν πολλή ενέργεια για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να σταθώ και στην παρουσία του Νίκου Γκάλη, για μένα είναι μεγάλη υπόθεση, τον σέβομαι απεριόριστα. Ευχαριστώ τους παίκτες μου και τους συνεργάτες μου για τον τρόπο που προετοιμαστήκαμε για αυτό το ματς. Οι συνεργάτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά όσο έλειπα λόγω κορωνοϊού. Οι παίκτες μου, αν δούμε τα στατιστικά, φαίνεται πως ήρθαν να δώσουν ό,τι είχαν. Πριν τρεις μέρες η ίδια ομάδα έβαλε 84 πόντους απέναντι στην Τουρκία και σήμερα 67. Αυτό δείχνει πόσο προσπαθήσαμε στην άμυνα και πώς πρέπει να βλέπουμε τα επόμενα παιχνίδια”.

“Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Το να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο και στον Νίκο Γκάλη είναι υπέροχο. Για μένα ήταν η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου να παίζω με την Εθνική ομάδα μπροστά στον Νίκο Γκάλη. Η εικόνα μας στο ματς με τη Μεγάλη Βρετανία ήταν πολύ κακή και μας έκανε να πεισμώσουμε. Παίξαμε πολύ πιο σκληρά σήμερα και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια”, σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Αγραβάνης, ενώ ο Κωστής Γόντικας πρόσθεσε: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, είναι μια ομάδα με πολύ καλές μονάδες και χρειάστηκε να παίξουμε πιεστική άμυνα. Έπρεπε να είμαι physical με τον Παραχούσκι, αυτή ήταν η εντολή και νομίζω τα πήγα καλά. Βάλαμε πίεση στους εαυτούς μας μετά την ήττα στην Αγγλία, ίσως παραπάνω από ότι έπρεπε. Ήμασταν όντως διστακτικοί στην αρχή, αλλά στη συνέχεια καταφέραμε να το αποβάλουμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ναι, η παρουσία του Νίκου Γκάλη ήταν αισθητή. Κανονικά δεν βλέπεις στην εξέδρα, αλλά ήταν αναπόφευκτο σήμερα. Είναι τιμή να είναι εδώ, δίπλα μας”.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ανέφερε: “Δεν ήμουν εγώ ο καθοριστικός παράγοντας. Είμαστε 12 παιδιά, τα δώσαμε όλοι όλα και πήραμε τη νίκη. Αυτό το εξαήμερο για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν η πρώτη μου φορά στην Εθνική Ανδρών και όλοι με αγκάλιασαν, με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, με έμαθαν πολλά και θέλω πολύ να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο και να έχουμε υγεία, η ομάδα αυτή θα πάει μπροστά. Είναι μπάσκετ, είναι σαράντα λεπτά, όπως είπε και ο κόουτς. Σϊγουρα υπήρχαν σκαμπανεβάσματα και το είδαμε και στην Αγγλία. Από το +10 μπορείς να βρεθείς στο -15 πολύ γρήγορα. Με τον Μιχάλη (Λούντζη) έχουμε παίξει μαζί στις μικρές εθνικές ομάδες και ξέραμε ο ένας τον άλλον. Όταν μπήκα μου είπε να βγάλουμε ενέργεια, μου είπε να πιέσουμε και να βγούμε μπροστά. Υπήρχε άγχος σίγουρα… Παίξαμε μετά από πολλά χρόνια εδώ, με πολύ κόσμο, με τον Νίκο Γκάλη εκεί. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά, τελειώσαμε, νικήσαμε και θα ξαναβρεθούμε σύντομα. Μου έχει λείψει η ομάδα μου, αλλά ανυπομονώ να επιστρέψω! Για τον Νίκο Γκάλη; Όταν μπήκε και άρχισε να τον χειροκροτά όλο το γήπεδο, μπήκα λίγο στη θέση του και προσπάθησα να σκεφτώ πως μπορεί να αισθάνεται κάποιος που ένα γήπεδο τον αποθεώνει. Είναι πολύ μεγάλο για έναν αθλητή. Έριξα 2-3 ματιές στην αρχή, αλλά μετά συγκεντρώθηκα στο παιχνίδι”.