«Τάπα στη Βία» και στην Ελευσίνα

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «3 on 3», που φιλοξενείται 29-30 Ιουνίου στην Ελευσίνα με σύνθημα «Τάπα στη Βία». Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία της ΕΟΚ με τον ΠΣΑΚ και υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, αλλά και με τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Ελληνικών Πετρελαίων.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου θα δώσουν καταξιωμένοι αθλητές όπως οι Μανώλης Παπαμακάριος, Γιάννης Καλαμπόκης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Μάριος Μπατής, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιώργος Καλαϊτζής, Νίκος Βούλγαρης, Δημήτρης Κομποδιέτας, Λολίτα Λύμουρα, Εβίνα Σταμάτη και Αφροδίτη Κοσμά.

Θα τιμηθούν από τον ΠΣΑΚ για την προσφορά τους οι Κώστας Τσαρτσαρής, Δήμος Ντικούδης και Γιώργος Καλαϊτζής, ενώ το «παρών» θα δώσουν παιδιά από το ίδρυμα ψυχοκοινωνικών μελετών (ΕΨΥΜΕ).

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Ευάγγελος Λυμπεράτος (Μέλος ΔΣ ΕΟΚ): «Όπως και πέρσι, κάνουμε το τουρνουά σε συνεργασία με τον ΠΣΑΚ. Η διοργάνωση είχε μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο την περασμένη εβδομάδα και προσδοκούμε πως θα έχει εξίσου μεγάλη αυτό το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός ότι η ομάδα του Πανελευσινιακού είναι στην Α1 βοηθά σε αυτό το γεγονός. Το λόγο έχουν οι αμειβόμενοι αθλητές που διαδίδουν το μπάσκετ παντού και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η ανάπτυξη του αθλήματος είναι μέλημα και των παικτών, αλλά και της ομοσπονδίας. Όλοι γι’ αυτό προσπαθούμε, να ζήσει το μπάσκετ. Τα κύτταρα πρέπει να ανανεώνονται διαρκώς».

Μανώλης Παπαμακάριος (Πρόεδρος ΠΣΑΚ): «Μετά από ένα τετραήμερο γεμάτο μπάσκετ και μια διοργάνωση πολύ πετυχημένη στο Ηράκλειο με πάνω από 1.000 συμμετέχοντες πάμε στη φιλόξενη πόλη της Ελευσίνας. Το 3 on 3 γίνεται σε συνεργασία με την ΕΟΚ και υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, όμως είναι πολύ μεγάλη η στήριξη του Δήμου Ελευσίνας και των Ελληνικών Πετρελαίων. Πιστεύω θα περάσουμε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο και σας περιμένουμε όλους εκεί».

Θανάσης Κριεκούκης (Πρόεδρος ΠΑΚΠΠΑ): «Ο Δήμος μέσα από αυτή τη μαζική συμμετοχή θέλει να διευρυνθεί το κομμάτι του μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή. Πέρσι είχαμε περίπου 750 συμμετοχές και φέτος έχουμε αισιόδοξα μηνύματα πως θα κάνουμε κάτι ανάλογο. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα, αλλά τα κύτταρα πρέπει να ανανεώνονται. Η δουλειά που γίνεται στις υποδομές είναι πολύ σημαντική και τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν πολύ. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΟΚ, τον ΠΣΑΚ και τα Ελληνικά Πετρέλαια».

Σταύρος Καρπέτας (Εκπρόσωπος ΕΛ.ΠΕ): «Είμαστε χορηγοί σε αυτό το γεγονός. Βοηθάμε τον Πανελευσινιακό και χαιρόμαστε τις επιτυχίες του. Πέρα από αυτό στόχος μας είναι ο μαζικός αθλητισμός. Το σύνθημα μας είναι ‘Τάπα στη βία’, αλλά εγώ θα πρόσθετα ‘Τρίποντο στον μαζικό αθλητισμό’. Σε πείσμα των δύσκολων καιρών που περνά η χώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτό το γεγονός που συγκεντρώνει τη νεολαία κοντά στον ελληνικό αθλητισμό».