Επικράτησε το Πευκοχώρι, αλλαγή… σκυτάλης στην Ερυθραία!

erithrea_ilion_kontoudisΜε νίκη έκλεισε τη χρονιά το Πευκοχώρι, το οποίο επικράτησε του Πανερυθραϊκού με 75-72 στον δεύτερο αγώνα κατάταξης που έγινε στο ΕΑΚ Βόλου μεταξύ των ομάδων που κατατάχθηκαν τέταρτες στους δύο ομίλους της Β’ Εθνικής. Το Πευκοχώρι προηγήθηκε με διαφορά 16 πόντων στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε πίσω με 9 στο 30′ και με 8′ στο 34′, στο τέλος όμως βρήκε τον τρόπο να καταβάλλει τον Πανερυθραϊκό. Πάντως, το ματς είχε εκ των προτέρων χαρακτήρα… φιλικού, μιας και οι πιθανότητες να ανέβει ο νικητής του συγκεκριμένου μπαράζ είναι μάλλον απειροελάχιστες…

Η απόσυρση του Κοντούδη και το ντεμπούτο του… Κοντούδη (τζούνιορ)

Το γεγονός της ημέρας για τον Πανερυθραϊκό, άλλωστε, δεν είχε σχέση με την εξέλιξη του αγώνα αλλά με μία… ιστορική αλλαγή που έγινε στο τελευταίο λεπτό. Ηταν η στιγμή που ο Μανώλης Κοντούδης έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του Πανερυθραϊκού. Πρόκειται φυσικά για τον… 12χρονο (γεννηθέντα το 2002!) γιο του Στέλιου Κοντούδη, που αποφάσισε προ ημερών να αποσυρθεί στα 42 του χρόνια από το μπάσκετ και στο Βόλο φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα του Πανερυθραϊκού.

Το γεγονός όμως που έκανε ιδιαίτερη την απόσυρση του ήταν το ότι ο παίκτης που τον άλλαξε στο τελευταίο λεπτό ήταν ο γιος του! Ηταν μία ιδιαίτερη στιγμή τόσο για την οικογένεια, όσο και για την ομάδα. Πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που ο Κοντούδης τζούνιορ όχι μόνο έπαιξε ένα σκάρτο λεπτό, αλλά πρόλαβε και να σκοράρει μάλιστα, γεγονός που εύλογα πανηγυρίστηκε από τους “ερυθρόλευκους”! Καταπώς φαίνεται, Πανερυθραϊκός χωρίς… Κοντούδη δεν γίνεται.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ-ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 72-75
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-21, 36-45, 58-49, 72-75
Διαιτητές: Τζαφλέρης-Τσουμαχίδης
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Χουχουλής): Κοντούδης Σ. 11 (3), Κοντούδης Μ. 2, Καλλιανιώτης 3 (1), Γαπκιάδης 8 (2), Γιαουρτόγλου 13 (1), Παπαγεωργόπουλος 2, Μαργαρίτης, Γεωργίου 7 (1), Σολωμός 14, Μπούσι, Ανδρεόπουλος 9 (1), Ντιφαντής 3.
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Πλατής): Παναγιωτόπουλος 10, Μουρίκης 7 (1), Γεωργάκης 5, Ονάσογλου 6 (2), Δεληγιάννης 8 (1), Ανθόπουλος, Βασιλειάδης 8, Τέρπος 4, Τριφτανίδης, Γκαμούρας 18, Πλατής, Γεωργίτσης 9 (2).