«Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν στην ιστορία του Ιωνικού»

panerithraikosΗ ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Ιωνικού Νίκαιας για τη διαιτησία του αγώνα στη Νέα Ερυθραία εξώθησε τον Πανερυθραϊκό να κάνει κάτι ανάλογο, προκειμένου να καταθέσει την άποψη του επί του θέματος.

Η ομάδα των βορείων προαστίων χαρακτήρισε λοιπόν «αναίτια» την επίθεση των Νικαιωτών προς τους ανθρώπους της Ερυθραίας, εκφράζοντας παράλληλα και την απορία της για τη “σφαγή” που αναφέρει ο Ιωνικός στην ανακοίνωση του. Τέλος, ο Πανερυθραϊκός υπογραμμίζει ότι προτίθεται να καταθέσει αυτοβούλως το dvd της αναμέτρησης στην ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δίχως να επιθυμούμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με το φίλο σωματείο του Ιωνικού Νικαίας, διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη την ανακοίνωσή του περί “σφαγής”, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα για “εντεταλμένη υπηρεσία” απ’ το διαιτητικό δίδυμο, και αισθανόμαστε ότι πρέπει να δώσουμε απ’ τη μεριά μας απάντηση, ούτως ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να θεωρηθεί η σιωπή μας ως “ύποπτη”.

Καταρχάς, στην αποστολή του φίλου σωματείου του Ιωνικού Νικαίας (όπως και στους φιλάθλους του) παρείχαμε -για δεύτερη διαδοχική χρονιά, όπως του αρμόζει- την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και κάθε διευκόλυνση, κατά την παρουσία του στο κλειστό “Στ. Καλαϊτζής” για τη μεταξύ μας αναμέτρηση της Κυριακής 21/12. Κάτι που, κατά γενική ομολογία, πράττουμε και με όλες τις ομάδες που φιλοξενούμε σε αυτή την 13χρονη συνεχή παρουσία μας στα Εθνικά Πρωταθλήματα, έχοντας εισπράξει τη συνολικότερη εκτίμηση και συμπάθεια της μπασκετικής κοινότητας, όλα αυτά τα χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, μετά τη λήξη του κυριακάτικου αγώνα δεχθήκαμε -αναίτια- επίθεση από ανθρώπους του Ιωνικού, απειλώντας μας ότι στο ματς του β’ γύρου η Νίκαια δεν θα είναι καθόλου φιλόξενη μαζί μας και ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το λόγο αυτών των απειλών. Τέτοιες συμπεριφορές πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν αρμόζουν στη μεγάλη και αδιαπραγμάτευτη ιστορία του Ιωνικού Νικαίας…

Όπως, επίσης, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε και την αναφορά περί “σφαγής” του Ιωνικού Νικαίας από τη διαιτησία, στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής. Όσο και αν παρακολουθήσαμε -ξανά και ξανά- το ματς, δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε προφανή λόγο για τέτοιες αναφορές. Ωστόσο, επειδή ενδεχομένως να κάνουμε και λάθος, θα καταθέσουμε αυτοβούλως το βίντεο του παιχνιδιού στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο, προκειμένου να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για το αν όντως επικράτησε η καλύτερη ομάδα εντός αγωνιστικού χώρου ή όχι…

Ευχόμαστε στο φίλο σωματείο του Ιωνικού Νικαίας και σε όλο τον Αθλητικό κόσμο, Καλή Χρονιά με ΥΓΕΙΑ».