Τακιανός: «Αφιερωμένη στο Νίκο»

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου κατάφερε να πάρει τους δύο βαθμούς. Ο Φώτης Τακιανός σχολίασε αμέσως μετά το παιχνίδι σχολίασε την εμφάνιση της ομάδας τους, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον Νίκο Γαλυφιανάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, μόλις λίγες μέρες πριν.

Αρχικά, ο Φώτης Τακιανός ανέφερε ότι: «Πριν από τις ευχές, θεωρώ υποχρέωση μου να πω κάτι: Το είχα κάνει και σε ένα προηγούμενο παιχνίδι και θέλω να πω πως μέσα από την ψυχή μας αφιερώνουμε τη νίκη στο Νίκο Γαλυφιανάκη. Σε έναν άνθρωπο που δεν είναι μαζί μας και έχει προσφέρει πολλά στον ΟΦΗ και το Κρητικό μπάσκετ. Δεν θα τον έχουμε πια μαζί μας αλλά είναι στις καρδιές μας και του αφιερώνουμε αυτή τη νίκη. Εύχομαι η οικογένεια του και όλοι μας να έχουμε υγεία και να τον θυμόμαστε. Υγεία στον κόσμο, καταντάει κλισέ αλλά πρέπει να είμαστε υγιείς για να ξεπερνάμε τα προβλήματα».

Σχετικά με το παιχνίδι και τη δεύτερη φετινή νίκη, ο τεχνικός του ΟΦΗ σχολίασε λέγοντας ότι: «Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν δίχως αύριο για εμάς. Αυτήν τη στιγμή έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα έχει σχηματιστεί ένα γκρουπ που θα παλέψει για τη σωτηρία. Η λογική μας ήταν να επιβάλουμε από την αρχή τον ρυθμό μας και να μην μας καταβάλει η κούραση. Ελέγξαμε το παιχνίδι για ένα μεγάλο διάστημα. Στο τέλος μας κατέβαλε η κούραση και μειώθηκε η διαφορά. Θα θέλαμε τη διαφορά αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο όταν μας λείπουν οι νίκες. Ο Μάριος έκανε μια προπόνηση και πρόσφερε τόσο πολλά αλλά και όλα τα παιδιά κατέθεσαν την ψυχή τους. Κοιτάζουμε το παιχνίδι με την Δόξα Λευκάδας και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Κάθε ομάδα που θα κάνει λάθη από εδώ και πέρα δεν θα έχει την δυνατότητα να διορθώσει. Στα τέσσερα παιχνίδια που έρχονται, συμπεριλαμβανόμενου και του επόμενου που έρχεται θέλουμε τρεις νίκες».

Όσον αφορά την προσθήκη του Ματαλόν, σχολίασε: «ο Μάριος όταν θέλαμε να τον εντάξουμε στην ομάδα γνωρίζαμε πως έχει ένα πρόβλημα υγείας με τον πατέρα του. Θεωρούσαμε πως θα εξελιχθεί καλύτερα η υγεία του πατέρα του αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αυτό μας αναγκάζει επειδή δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του και επειδή δεν είχαμε άλλη λύση ώστε να μπει η ομάδα σε μια τέτοια διαδικασία. Θα κάνει 1-2 προπονήσεις και θα παίζει. Μετά τον τραυματισμό του Παπαδάκη δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με ένα πόιντ γκαρντ όμως πιστεύω ότι θα είναι καλύτερος στην συνέχεια».