Τακιανός: «Η άμυνα είναι ο δρόμος της επιτυχίας»

Ο ΟΦΗ κατάφερε να ξεκινήσει θετικά τη χρονιά καθώς επιοκράτησε, για το θεσμό του Κυπέλλου, του Παγκρατίου. Ο Φώτης Τακιανός σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, αναφέρθηκε στη νίκη αυτή, τονίζοντας πως ο δρόμος για την επιτυχία είναι η άμυντα. Παράλληλα, ο τεχνικός των κρητικών μίλησε και για το επόμενο παιχνίδι με το Περιστέρι, αλλά και την επόμενη μεταγραφή…

«Το παιχνίδι δεν απήχε πολύ απο αυτό που είχα στο μυαλό μου. Οι ομάδες είναι ανέτοιμες ακόμη. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μας. Δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό. Είχαμε πολλά προβλήματα την εβδομάδα πρίν το παιχνίδι. Παίξαμε για δεύτερη φορά πέντε εναντίον πέντε, αν αναλογιστώ και ένα φιλικό που κάναμε με το Ηράκλειο. Για μας ήταν ένα παιχνίδι σαν επισημο φιλικό. Κερδίσαμε και′ όλας και αυτό είναι σημαντικό. Εχουμε στόχο να παίξουμε στο γήπεδο με μια ομάδα της Α1 και να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας. Τον ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία του. Είναι δύναμη και ώθηση για την ομάδα μας. Στα αγωνιστικά ο αντίπαλος έπαιξε όλο το παιχνίδι άμυνα ζώνης. Εμείς είδαμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε σε αυτό. Και πως να διασπάμε τη ζώνη. Δείξαμε κάποιες αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι, αλλά είναι λογικό αυτήν την εποχή. Ο δρόμος της επιτυχίας όμως έρχεται μέσα απο την άμυνα».

Για την προσθήκη του Μύρωνα Παπαδάκη ο τεχνικός των κρητικών ανέφερε: «Είναι σημαντική προσθήκη. Θα είναι γρανάζι στην μηχανή μας. Θα παίξει για τον τόπο του, τη φανέλα και για τον ΟΦΗ».

Οσον αναφορά το επόμενο ματς, δήλωσε: «Είναι μια ομάδα με ιδιαίτερη δυναμική. Εχει νεαρούς και ξένους παίκτες. Η διαφορά είναι οι ξένοι. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Παρά τις αγωνιστικές μας αδυναμίες, θα παλέψουμε το παιχνίδι. Θα είναι γιορτή γιατί θα φιλοξενήσουμε μια ομάδα της Α1».

Τέλος, σχετικά με την επόμενη μεταγραφή, ανέφερε: «Κάνουμε υπομονή και δεν θέλουμε να βιαστούμε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα αλλαγής και δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Για την θέση “2” που ψάχνουμε θα κάνουμε υπομονή. Το αργότερο μέχρι την Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας».

Πηγή: gentikoule.ge