Τακιανός: «Να δουλέψω σε πλάνο τριετίας»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Φώτης Τακιανός στον Athletic Radio 104,2. Ο τεχνικός των κρητικών μίλησε για την προφορική συμφωνία, για τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει στο τμήμα μπάσκετ, για τους παίκτες που έχουν προτάσεις και από άλλες ομάδες της πόλης, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει τη βοήθεια του κόσμου ώστε να δημιουργηθεί μια «ομάδα – κόσμημα» όπως είπε ο ίδιος.

Αναλυτικά:

Για την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας: «Έχουμε έρθει με τον ΟΦΗ σε μία κατ΄αρχήν προφορική συμφωνία. Υπάρχουν ακόμα κάποια “ανοικτά” θέματα αλλά πιστεύω ότι και αυτά θα λυθούν. Υπάρχει διάθεση όλα να ξεπεραστούν και αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η συνεργασία μας θα πάνε όλα καλά».

Για το δύσκολο φετινό καλοκαίρι: «Και φέτος το καλοκαίρι είναι δύσκολο. Έχουμε ένα νέο πρόεδρο τον κ. Δανδάλη που έχει μπει μπροστά και προσπαθεί και αυτός να δώσει λύσεις. Χαίρομαι που πήραν απόφαση να αγωνιστεί η ομάδα στην Α2 και του χρόνου γιατί θα πήγαινε στράφι η περυσινή μας χρονιά. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει συνέχεια και αν και υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να λυθούν, επειδή στην ομάδα βρίσκονται άνθρωποι που την αγαπάνε, είμαι σίγουρος οτι θα ξεπεραστούν».

Για τους λόγους που είπε “ναι” και φέτος στον ΟΦΗ και το αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες: «Θέλω να δουλέψω με πλάνο τριετίας. Στον ΟΦΗ υπάρχει ένα όραμα που συμφωνεί με το δικό μου. Υπάρχουν στην ομάδα νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες. Πέρυσι “μάτωσαν” για την ομάδα και τα κατάφεραν. Με προσέγγισαν ομάδες αν και ήξεραν ότι εγώ περίμενα τον ΟΦΗ και δύσκολα θα έφευγα αν δεν είχε ξεκαθαριστεί πλήρως το τοπίο.  Δεν με άγγιξαν πάντως γιατί μου φάνηκε οτι η συνεργασία μας θα ήταν πρόσκαιρη και όχι με ορίζοντα χρόνων με παραγωγή παικτών. Με τον ΟΦΗ έχω δεθεί και αυτό είναι αμοιβαίο».

Για την περσινή σεζόν: «Η ομάδα φτιάχτηκε πέρυσι την τελευταία στιγμή. Ήταν μία ιδιάζουσα κατάσταση και γι΄αυτό επειδή κάναμε ελλιπή προετοιμασία είχαμε τραυματισμούς. Ο ΟΦΗ όμως τα κατάφερε και έμεινε στην κατηγορία και πάνω σε αυτήν την παραμονή θα “χτιστεί”. Δώσαμε όλοι το 100% των δυνάμεών μας και μέτρησε ο εγωϊσμός μας. Είναι ένα παράσημο και για μένα η παραμονή μας που ισοδυναμούσε με κατάκτηση τίτλου».

Για το φετινό ρόστερ της ομάδας και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι παίκτες της ομάδας έχουν δεχθεί ήδη προτάσεις από ομάδες της πόλης μας: «Η περυσινή σεζόν πέρασε και τώρα θα διαμορφώσουμε το ρόστερ μας. Είναι όλοι οι παίκτες μας ελεύθεροι και έχουν δεχθεί προτάσεις και από ομάδες της πόλης μας, του Ηρακλείου, χαμηλότερων κατηγοριών. Όλες οι ομάδες θέλουν παίκτες από τον ΟΦΗ και αυτό κάτι δείχνει. Η απόφαση πάντως είναι των παικτών αν θα φύγουν από την ομάδα. Θα τους κάνουμε προτάσεις αν και το μπάτζετ μας δεν είναι υψηλό και το ξέρουν. Πάντως προσωπικά δεν θα “χτυπούσα” παίκτες άλλης ομάδας της πόλης μου όταν ήξερα ότι υπάρχουν “ανοικτά” θέματα σε αυτήν και είναι υπό κατασκευήν. Καθένας κρίνεται από τις ενέργειές του και τις επιλογές του».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ: «Τον θέλουμε δίπλα μας. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα κόσμημα για την πόλη και κάτι το θαυμαστό. Χτίζουμε σε υγιείς βάσεις και από το μηδέν. Ο κόσμος θα πρέπει να μας αγκαλιάσει και τον καλώ να μας βοηθήσει περισσότερο».