Ταμπάκης: «Αμφίδρομη εμπιστοσύνη»

Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών η Πεντέλη κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στις εθνικές κατηγορίες και τη Γ’ εθνική. Ο προπονητής που ανέβασε την ομάδα το 1998 από τη Γ’ ΕΣΚΑ στη Β’ στην επιστροφή του στο πάγκο του συλλόγου έφερε ακόμα μία αποστολή εις πέρας. Ο Φίλιππος Ταμπάκης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, για τους ανθρώπους που έκαναν τη διαφορά στη φετινή ομάδα, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί και στα πλάνα που γίνονται ενόψει Γ’ εθνικής.

Αναλυτικά:

Για την άνοδο της Πεντέλης στη Γ’ εθνική :

«Ήταν μία επιθυμία των παραγόντων. Όταν συζητήσαμε για να έρθω στην ομάδα είχαμε πει ότι θα γίνει προσπάθεια για την άνοδο. Βέβαια ποτέ δεν ήταν αυτοσκοπός κι έτσι δεν ένιωσα ούτε μία στιγμή παραγοντική πίεση στη δουλειά μου. Παρότι ήταν μία επιθυμία πολλών χρόνων οι άνθρωποι της ομάδα το διαχειρίστηκαν σωστά και δεν λειτούργησαν πιεστικά.

Από εκεί και πέρα όταν στο ρόστερ έχεις παίκτες όπως οι Τάσος Καταρτζής και Ηλίας Τσέπης είναι παράδοξο να πεις ότι πας απλά για μία καλή πορεία. Αμφότεροι έδωσαν τεράστια εμπειρία και προσωπικότητα στην ομάδα, ενώ με τον φανταστικό χαρακτήρα τους ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Η εμπειρία τους παντρεύτηκε με τη διάθεση που έδωσαν οι μικρότεροι και έτσι βρέθηκε μία αγωνιστική χημεία. Σε προσωπικό επίπεδο από τη πρώτη στιγμή που ήρθα είχα σκοπό να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και χαίρομαι που τα κατάφερα».

Για το μυστικό της επιτυχίας, καθώς η Πεντέλη προσπαθούσε πολλά χρόνια να ανέβει:

«Ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του Καταρτζή που έδωσε πολύ προσωπικότητα στην ομάδα. Η παρουσία του Τσόπη για δεύτερη χρονιά και η μεγάλη επιθυμία όλων των αθλητών στο να γίνει αυτό το βήμα ήταν σημαντική. Από εκεί και πέρα η αμφίδρομη εμπιστοσύνη που υπήρχε μεταξύ των παικτών και εμένα βοήθησε πολύ το έργο μας.

Επειδή ζούμε σε δύσκολες εποχές δεν γίνεται να μην αναφερθώ και στη διοίκηση που ήταν άψογη απέναντι μας. Ειδικά σε θέμα οργάνωσης ανήκει σε πολύ ψηλότερο επίπεδο από αυτό της Α’ ΕΣΚΑ. Με λυμένα προβλήματα μπορείς να δουλέψεις απερίσπαστος».

Για το γεγονός ότι η Πεντέλη έκοψε πρώτη το νήμα μεταξύ 5 διεκδικητών:

«Τα συναισθήματα που κυριαρχούν μέσα μου είναι μεγάλη χαρά, ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δουλειάς και επιβεβαίωση των θέσεων και του σχεδιασμού. Το σημαντικό στο φετινό πρωτάθλημα είναι ότι δεν ήταν δυνατές μόνο οι ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο αλλά όλες μπορούσαν κερδίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο. Ουσιαστικά η άνοδος κρίθηκε από τις ομάδες που δεν διεκδικούσαν άνοδο. Εμείς δεν είχαμε απώλειες από εκεί αλλά από τους άλλους διεκδικητές. Δεν υπήρχε μεγάλη ψαλίδα μεταξύ των ομάδων. Το πρωτάθλημα φέτος ήταν πραγματικά πολύ σκληρό κάτι που δείχνει πόσο πολύ προσπαθήσαμε και πόσο συγκεντρωμένοι ήμασταν».

Για τα πλάνα που κάνει στη Γ’ εθνική:

«Είναι τρία βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν. Πρώτον πρέπει να καταλήξει η διοίκηση στο στόχο της επόμενης χρονιάς έπειτα θα πρέπει να δούμε το ύψος του μπάτζετ αν μπορεί να συμβαδίσει με τους στόχους και τέλος να αρχίσουμε τον προγραμματισμό μας. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι σε οργανωτικό επίπεδο η ομάδα θα λειτουργήσει άψογα για το αγωνιστικό κομμάτι ακόμα είναι ερωτηματικό τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους».