Ταμπάκης: «Καύσιμα στο κουρασμένο όχημα»

Η Πεντέλη είδε φέτος τους κόπους πολλών ετών να δικαιώνονται με την άνοδο από την Α’ ΕΣΚΑ στη Γ’ Εθνική και ο τεχνικός της ομάδας, Φίλιππος Ταμπάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το μεγάλο βήμα του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με την Πεντέλη που δείχνει να έχουν δέσει αρκετά:

«Το πέρασμά μου από την Πεντέλη το 1998, όταν η ομάδα βρισκόταν στην Γ ΕΣΚΑ, έχει παίξει το ρόλο του για την παρούσα συνεργασία. Οι παράγοντες της ομάδος κ.κ. Χαρτοματσίδης και Μάντζιος είναι οικεία πρόσωπα, όπως και ο γενικός αρχηγός κ. Κουλοκτσής. Ξέρουν ότι αγαπάω την δουλειά μου, ξέρω ότι με πολλή υπευθυνότητα κάνουν την δική τους, δεν επεμβαίνει ο ένας στα θέματα του άλλου και όλα κυλάνε ήρεμα.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που επέστρεψα στην ομάδα, μου δείξανε απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν μου δημιουργήσανε τον παραμικρό μοχλό πίεσης ή άγχους. Αυτές οι συνιστώσες σε συνδυασμό με την επιτυχημένη πορεία της προηγούμενης χρονιάς, δημιουργούν αυτό που εσείς αποκαλέσατε “δέσιμο”».

Για το ρόστερ της ομάδας και τη φιλοσοφία που κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι:

«Η φιλοσοφία της ομάδος είχε άξονα την διατήρηση στο ρόστερ, όσο περισσοτέρων γηγενών παικτών ήταν δυνατόν. Κανένας μας δεν ήθελε να αλλάξει η ταυτότητα της ομάδος. Κάναμε μικρές αλλαγές και επιδιώξαμε εκτός από την αθλητική αξία των μετεγγραφέντων να δέσουν και σαν χαρακτήρες με όσους προϋπήρχαν. Σκούταρης, Ροζολής και Αποστόλου (οι νέοι παίκτες δηλαδή) , ήδη συνεργάζονται με τους συναθλητές τους και με το προπονητικό team σαν να βρίσκονται στην ομάδα από πέρσι. Το ρόστερ μας έχει ένα συνδυασμό έμπειρων παικτών και πρωτοεμφανιζόμενων στις Εθνικές Κατηγορίες. Οι πρώτοι θα δανειστούν από τον ενθουσιασμό των δεύτερων, οι δεύτεροι τις εικόνες και την εμπειρία των πρώτων».

Για τους στόχους που θέτει στο πρωτάθλημα:

«Στο πρωτάθλημα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, θα πρέπει να πρωταγωνιστήσεις για να αποφύγεις τον υποβιβασμό. Η ομάδα της Πεντέλης έκανε τεράστιες προσπάθειες για να βρεθεί στις εθνικές κατηγορίες και όλοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το επίτευγμα της περσινής χρονιάς. Θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, να την γνωρίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα σύνολο αξιόμαχο και ανταγωνιστικό. Αν η επίτευξη των στόχων αυτών συνοδευτεί από καλό θέαμα, θεωρώ ότι θα πρέπει στο τέλος να θεωρήσουμε την χρονιά επιτυχημένη».

Για τα πράγματα που έχει να προσφέρει η Πεντέλη στο ελληνικό μπάσκετ με την παρουσία της στις Εθνικές κατηγορίες:

«Κάθε ομάδα που σέβεται το όνομα και την Ιστορία της, έχει να προσφέρει πολλά στο Ελληνικό Μπάσκετ. Η Πεντέλη ειδικότερα, επειδή έχει δυναμική, μπορεί να βάλει το δικό της λιθαράκι στο δημιούργημα του μπάσκετ. Υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα και στο μπάσκετ γενικότερα, μια καινούργια περιοχή προστίθεται στον Εθνικό Μπασκετικό Χάρτη και κάθε νέα ομάδα που κάνει βήματα προόδου, είναι σαν να ρίχνει καύσιμα στο κουρασμένο είναι αλήθεια όχημα που μεταφέρει το παιχνίδι που αγαπάμε. Υπάρχει μεράκι στο να γίνονται σωστά τα πράγματα και στο μέλλον θεωρώ ότι θα δούμε και τα αποτελέσματα του περάσματος της ομάδας από το μπασκετικό στερέωμα…».

Για τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές:

«Στις υποδομές φέτος γίνεται μια προσπάθεια να περάσει ο σύλλογος σε άλλο επίπεδο. Δημιουργήσαμε ένα οργανόγραμμα το οποίο και προσπαθούμε να ακολουθούμε πιστά, καταρτίσαμε από το καλοκαίρι τα προπονητιικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, σταματήσαμε να ενδιαφερόμαστε για την βαθμολογική θέση των ομάδων υποδομών και ξεκινήσαμε την ατομική βελτίωση των νεαρών αθλητών μας. Στα τμήματα του παιδικού και του εφηβικού χρησιμοποιούμε μικρούς σε ηλικία αθλητές με στόχο οι ομάδες μας να είναι πολύ ανταγωνιστικές τα επόμενα χρόνια. Συμμετέχουμε με το εφηβικό στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑ ούτως ώστε να γεμίσουν εμπειρίες οι αθλητές μας.

Σε όλο το φάσμα των ακαδημιών υπάρχει συνεργασία με αθλητίατρο που θα μας βοηθάει στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων τραυματισμών, διατροφολόγο που με συνεδρίες θα ενημερώσει παιδιά και γονείς για τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να έχουν και γυμναστή για την γενική καθοδήγηση του αθλητικού κομματιού του προγράμματος. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις επισκέψεις μας σε γήπεδα της Α1 για να παρακολουθήσουν τα παιδιά αθλητές της ανώτερης κατηγορίας, συνθέτουν ένα πλαίσιο το οποίο μάλλον θα μας δώσει καρπούς στο μέλλον».