Ταράζει τα…νερά με Κακιούζη

kakiouzis-giannisΜετά από μία τετραετία ο Γιάννης Κακιούζης αλλάζει λημέρια! Η Κύμη ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου φόργουορντ πραγματοποιώντας έτσι ακόμα μία σπουδαία κίνηση που θα την ενισχύσει εν όψει του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση:

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης συνεχίζει να «ταράζει τα νερά» στο μεταγραφικό παζάρι της Β΄Εθνικής και δείχνει ότι θα είναι από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Α2. Η τέταρτη προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας του κόουτς Μπρατσιάκου είναι γεγονός και μάλιστα είναι ιδιαιτέρως ηχηρή. Ο λόγος για τον Γιάννη Κακιούζη, έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία από τα παρκέ της Α1 και της Α2 κατηγορίας, ο οποίος τα 4 τελευταία χρόνια διέπρεψε με την φανέλα του Λαυρίου.

Ο Κακιούζης είναι 35 ετών, έχει ύψος 2.05μ και αγωνίζεται κυρίως στην θέση του power forward. Όπως αναφέραμε, πρόκειται για πολύ έμπειρο καλαθοσφαιριστή που παίζει σταθερά σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια. Άρχισε την καριέρα του στον Ιωνικό Ν.Φ. και στην συνέχεια πήγε στην ιταλική Μοντεκατίνι. Επόμενος σταθμός του ήταν η ελληνική Α1 και ο Πανιώνιος το 1999,  όπου έπαιξε δύο σεζόν  με προπονητή τον Σούμποτιτς και συμπαίκτες τον Παπαλουκά και τον Διαμαντόπουλο. Το 2001 μετακόμισε στον Μακεδονικό, στον οποίο έμεινε για άλλα δύο χρόνια. Την σεζόν 2003-04 φόρεσε την φανέλα του Ηλυσιακού, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά έπαιξε στην ΑΕΚ. Κάπου εκεί έκλεισε ο κύκλος του στην Α1, αλλά άνοιξε έναν καινούριο στην Α2, όπου πραγματικά έγραψε ιστορία! Για 4 σεζόν, από το 2005-2009, αγωνίστηκε στην Δάφνη πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Επόμενη ομάδα του ήταν το Παγκράτι για μία χρονιά, ενώ το 2009 «έδεσε» στο Λαύριο όπου βρισκόταν μέχρι και φέτος. Να σημειώσουμε ότι έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Ελπίδων και με την Εθνική Εφήβων, με την οποία έλαβε μέρος στο Ευρωμπάσκετ 1996.

Βασικό προσόν του Κακιούζη είναι η μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, παίζοντας κυρίως κοντά στο καλάθι, καθώς και η εμπειρία και η αγωνιστική του ωριμότητα. Είναι από τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών στη Α2 έχοντας σημειώσει πάνω από 4000 πόντους, ενώ την σεζόν που τελείωσε ήταν κορυφαίος στο σύστημα αξιολόγησης(tentex) και τρίτος σε ευστοχία στα δίποντα με 127/196 και ποσοστό 65%! Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Κύμης προέρχεται από μπασκετική οικογένεια, καθώς είναι αδερφός του σπουδαίου Μιχάλη Κακιούζη, πρώην αρχηγού της Εθνικής ομάδας».