Η νίκη του Φίλιππου Βέροιας επί του Αιγάλεω διατήρησε το σασπένς στην «ουρά» της Β’ Εθνικής, καθώς η καταδίωξη του «Σίτι» συνεχίζεται από τις τρεις ομάδες του Βορρά, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο Βέροιας. «Το πιστεύουμε ότι θα σωθούμε. Ολα τα παιδιά το πιστεύουν και θα δώσουμε τα πάντα για τη σωτηρία, θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι» δήλωσε στο infobasket ο Δημήτρης Γκίμας μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο προπονητής των Βεροιωτών μας έδωσε παράλληλα μία καλή “πάσα” προκειμένου να εξακριβώσουμε τι συμβαίνει στην «ουρά» της βαθμολογίας. Ιδού λοιπόν πως έχει η κατάσταση για τις τέσσερις ομάδες που μάχονται για μία θέση, αυτή που κατέχει προς το παρόν το Αιγάλεω…

Η αναλυτική βαθμολογία

Η κατάσταση που επικρατεί στις ισοβαθμίες μεταξύ των τεσσάρων συγκεκριμένων ομάδων κάνει ακόμα πιο «ανοιχτή» την υπόθεση-παραμονή, κι ενώ απομένουν άλλοι τρεις αγώνες (Αιγάλεω-Μέγας Αλέξανδρος, Απόλλων-Φίλιππος και Μέγας Αλέξανδρος-Απόλλων). Σε μειονεκτική θέση είναι ο Φίλιππος, που έχει ηττηθεί δύο φορές από τον Μέγα, έχει χάσει την ισοβαθμία με το Αιγάλεω και έχει υποστεί εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα, τον οποίον αντιμετωπίζει στην Καλαμαριά την 30ή αγωνιστική.

Ρεκόρ Αιγάλεω Απόλλων Μέγας Φίλιππος
Αιγάλεω 7-14 ******** 84-76 73-69
Απόλλων 6-15 86-75 ******** 90-70
Μέγας 5-16 63-61 ******** 67-66
Φίλιππος 5-16 68-66 65-66 61-65 ********

Οι επόμενοι αγώνες

Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς έχει θεωρητικά το πιο βατό πρόγραμμα, καθώς παίζει εκτός έδρας μόνο τρεις φορές, έχοντας μάλιστα και το 20-0 επί της Ολύμπιας. Τα πιο πολλά εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος τα έχουν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος Βέροιας (5).

22η 23η 24η 25η 26η 27η 28η
Αιγάλεω Φλόγα ΜΕΝΤ* Στρατώνι Διαγόρας* Μέγας Κηφισιά* 20-0
Απόλλων Διαγόρας Μέγας* Κηφισιά 20-0 Αίας Αίολος* Δούκας
Μέγας Πέραμα* Απόλλων ΟΦΗ* Δόξα Αιγάλεω* Φλόγα ΜΕΝΤ*
Φίλιππος Αίας* Φλόγα Αίολος* ΜΕΝΤ Δούκας* Στρατώνι Πέραμα*
29η 30η
Αιγάλεω Αίας* Αίολος
Απόλλων Πέραμα* Φίλιππος
Μέγας Στρατώνι Διαγόρας*
Φίλιππος Διαγόρας Απόλλων*

* Με αστερίσκο οι εκτός έδρας αγώνες
* Οπου 20-0 είναι το ρεπό με την Ολύμπια.