«Τα έχετε… τόσα»! Μία φράση που ίσως κάποιους να «ξενίσει», ιδίως όταν διαπιστώσει ότι βγήκε από το στόμα ενός προπονητή. Δεν θα πρέπει, όμως. Διότι πολύ απλά αντικατοπτρίζει αυτό που είδε ο προπονητής που την ξεστόμισε. Την αλήθεια για τους παίκτες του, που έδειξαν στο παρκέ, ότι διαθέτουν τα… «αυγά» που ‘λεγε κάποτε μία άλλη προπονητική ψυχή! Και για να τα βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη, η φράση «Τα έχετε… τόσα», ειπώθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Σωτήρη Μανωλόπουλο, προς τους παίκτες του – συνοδευόμενη βεβαίως, βεβαίως – κι από την ανάλογη κίνηση, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Σερβίας.

Με τον Έλληνα προπονητή να δίνει φυσικά και τις δικές του εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη φράση, αλλά πολύ περισσότερο για τη μαγκιά που έβγαλαν οι παίκτες του και πήραν την παλικαρίσια νίκη. «Εγώ να ξέρεις και το είχα πει και στους συνεργάτες μου, βλέποντας το πώς προπονήθηκαν αυτά τα παιδιά τις τέσσερις μέρες που ήμασταν μαζί, πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, όχι απλά να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Τους είχα πει κάτι την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε. Ότι εδώ δεν ήρθαν για να παίξουν δύο ματς προκριματικών και να… φύγουν, ήρθαν για να διεκδικήσουν την παραμονή τους, εννοώντας ότι θεωρώ βέβαιο ότι κάποιοι από αυτούς θα αρπάξουν την ευκαιρία να είναι παρόντες και στο Παγκόσμιο κύπελλο.

Δεν έχει γίνει χάρη σε κάποιον από αυτούς τους παίκτες, άλλο που ίσως έπρεπε να περιμένουν γιατί υπήρχαν άλλοι που προηγούνταν στις θέσεις τους. Είναι παίκτες με μεγάλη προοπτική, που βαδίζουν τον δρόμο τους και μπορούν να σταθούν στο επίπεδο που απαιτεί η Εθνική ομάδα. Εχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να κοιτάζουμε προσεκτικά τη νέα γενιά παικτών, αλλά όχι να τους χαρίζεται, να δείχνουν αυτοί ότι αρπάζουν τις ευκαιρίες.

Ηταν πραγματικά όμορφο όλο αυτό που έγινε, η βραδιά ολόκληρη. Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, το «ευχαριστώ» μου δεν είναι τυπικό, όπως και όλης της ομάδας, ήταν μεγάλη η συμβολή τους».