“Τα εν οίκω μη εν δήμω”, λέει ένα ρητό. Τι γίνεται όμως όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και το σπίτι, ή καλύτερα η ομάδα στη δεδομένη περίπτωση είναι υπό διάλυση;

 Στην κατάσταση αυτή βρίσκεται η Παναχαϊκή εδώ και τρεις μήνες περίπου, χωρίς να υπάρχει λύση στο πρόβλημα που επικρατεί με την ταλαιπωρία να αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Με τα όρια ανοχής να έχουν ξεπεραστεί, παίκτες και τεχνική ηγεσία της αχαϊκής ομάδας αποφάσισαν να καλέσουν τους εκπροσώπους του τύπου και τους οργανωμένους οπαδούς του συλλόγου ώστε να τους ενημερώσουν πλήρως.

 Ο πρώτος λόγος ήρθε δια  στοματι Νίκου Μοσχοβάκη, ο αρχηγός της ομάδας  ουσιαστικά ενημέρωσε για την όλη κατάσταση και το λόγο συνάντησης, τους παρευρισκομένους: «Δεν είναι θέμα μόνο το οικονομικό. Έχουμε μόνο τέσσερις μπάλες, Δεν έχουμε νερό και πριν το Λεωνίδιο μας έφεραν 15 εξάδες με νερό οι φίλαθλοί μας (σ.σ. Nortenos). Αλλά πέρα από το οικονομικό, που φέτος δεν έχουμε πάρει καθόλου χρήματα, ενώ υπάρχουν χρωστούμενα και από την περσινή σεζόν. Ακόμα και για τα παπούτσια τα μισά χρήματα μας έδωσαν. Είμαι εδώ από το 2000 και τα τελευταία 2 χρόνια γίνεται τεράστια προσπάθεια από το παιδικό μέχρι το αντρικό τμήμα. Όλη αυτή η προσπάθεια πάει να διαλυθεί. Η σημερινή μας κίνηση είναι συμβολική. Αύριο θα επιστρέψουμε κανονικά για προπόνηση αφού έχουμε μπροστά μας το ντέρμπι με τον Πορφύρα. Ήταν ένας τρόπος αντίδρασης. Έπρεπε τα προβλήματά μας, να βγουν προς τα έξω».

Δεύτερος, ο Γιώργος Δεράος δήλωσε: «Σας καλέσαμε για να σας γνωστοποιήσουμε την κατάσταση και τα προβλήματά μας. Υπάρχουν παιδιά, όπως ο Καρνάβας, που είναι από άλλη πόλη και έχουν πρόβλημα με το φαγητό και το σπίτι του. Είναι ακάλυπτος. Κάνουμε μια δουλειά είτε παίρνουμε λεφτά, είτε όχι και στο πλευρό μας είναι μόνο ο Σκέτζος. Στην αρχή όλοι μας είχαν φαβορί για υποβιβασμό, τώρα λένε πως η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία. Στέλνουμε ένα μήνυμα. Δεν φοράμε όποια κι όποια φανέλα. Φοράμε τη φανέλα της Παναχαϊκής. Θέλουμε την συμπαράσταση όλων. Αν δεν είχαμε στο πλευρό μας τους φιλάθλους μας, που κάθε Κυριακή είναι στο πλευρό μας, πολλά πράγματα θα ήταν σήμερα πολύ διαφορετικά. Περιμένουμε μια απάντηση. Ας αναλάβει τις ευθύνες της και η διοίκηση, η οποία μας πάει από αναβολή σε αναβολή».

Και ο  Τάσος Ρουμελιώτης κατέθεσε την άποψη του: «Αν η διοίκηση ήταν κοντά μας, θα βοηθούσαμε και εμείς την κατάσταση. Αλλά αυτό είναι αδιαφορία».

Ο μόλις 22 χρονος, αλλά και το πιο παλιό μέλος  της ομάδας Χρύσανθος Χρυσανθόπουλος πηρέ το λόγο  τελευταίος από πλευράς παικτών : «Θέλουμε μία απάντηση. Ας μας πούνε πως δεν έχουνε να μας δώσουνε. Ας το καταλάβουνε, θέλουμε καθαρές απαντήσεις. Το καλοκαίρι που ζητήσαμε εγγυήσεις, μας είπαν πως οι άνδρες κρατάνε τον λόγο τους. Εμείς τον λόγο μας τον κρατήσαμε και τον κρατάμε ακόμα, αλλά πρέπει να πάρουμε μια απάντηση».

Ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Δεράος ανέφερε : «Έχουμε μία ευθύνη για τρία πράγματα. Για την ιστορία του συλλόγου, τον κόσμο και τη φανέλα. Κάνουμε μία προσπάθεια σε υγιείς βάσεις πολλές φορές με ψυχική φθορά. Νιώθουμε σαν φιλοξενούμενοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Δεν μας αξίζει αυτό, ούτε σε εμάς, ούτε στον κόσμο μας. Η ομάδα της Παναχαϊκής είχε χρόνια να ζήσει μία τέτοια υπερηφάνια, όπως αυτή που κατακτήσαμε πέρσι το πρωτάθλημα και την άνοδο. Αλλά τώρα κάνουμε βήματα πίσω. Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του. Εγώ μπορώ μόνο μία υπόσχεση να δώσω: Όσο μας το επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις μας, θα ιδρώνουμε στο γήπεδο, για να κερδίζουμε και να ερχόμαστε στην κερκίδα με τους φιλάθλους μας να κάνουμε “ζντο”».

Την ενημέρωση ολοκλήρωσε ο «τιμ μάνατζερ» των “κοκκινόμαυρων” Βασίλης Σκέντζος, ο οποίος  είπε: «Όταν είχα έρθει για πρώτη φορά στο γήπεδο της Παναχαϊκής μετά από πολλά χρόνια, ήταν πρόπερσι στο Παναχαϊκή- Κένταυρος. Στην κερκίδα ήταν τέσσερα άτομα. Η ομάδα τερμάτισε 6η ίσως την χειρότερη θέση στην ιστορία της. Πέρσι μαζί με τον Σπύρο και τον Μάρκο ξεκινήσαμε μία προσπάθεια και είπαμε να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά. Τώρα πάνε να μας ρίξουν στον γκρεμό. Σε αυτό αισθάνομαι και εγώ υπεύθυνος, αφού έφερα στην ομάδα παίκτες που δεν έχουν ξαναζήσει αυτές τις καταστάσεις. Η Παναχαϊκή γεμίζει κάθε γήπεδο και αυτό δεν είναι τυχαίο. Κάποιοι πρέπει να βρούνε λύση. Το θέμα δεν αφορά μόνο το ανδρικό τμήμα, αλλά και τα 250 παιδιά με τις οικογένειές τους, που προπονούνται στα τμήματα υποδομής. Είμαστε μια οικογένεια, ή δεν θα φύγει κανένας ή θα φύγουμε όλοι».

πηγή: mats.gr