Τα ηνία του Ηρακλή δίνονται στον Κώστα Μέξα…

Ήταν μία επιλογή προσώπου που είχαν “κυκλώσει” οι διοικούντες τον Ηρακλή από το φθινόπωρο, δίχως όμως να βρεθεί η “χρυσή τομή”. Ο Κώστας Μέξας και οι “κυανόλευκοι” δεν συνεργάστηκαν τότε, κάτι πάντως που θα γίνει τώρα, μετά την αποχώρηση του Φοίβου Γυμνόπουλου από το “τιμόνι” του “γηραιού”.

Οι συζητήσεις που έγιναν τώρα βρίσκουν τις δύο πλευρές σύμφωνες στα καίρια ζητήματα που έχουν τεθεί επί τάπητος και η συμφωνία θεωρείται πλέον οριστική. 

Με τη διοίκηση του Ηρακλή ν’ ανακοινώνει με κάθε επισημότητα τη συμφωνία αυτή.
“Κώστας Μέξας… reloaded!
To Τμήμα Μπάσκετ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Προπονητή Κώστα Μέξα για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023. Του ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη στο έργο του!
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ
Γεννημένος στις 25 Οκτωβρίου 1976, στην Κέρκυρα πραγματοποίησε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον Χορτιάτη (1997-2003).
Ακολούθησε η παρουσία του στην Α1, ως βοηθός προπονητή στους Αμπελόκηπους, ενώ στη συνέχεια έγινε head coach της γυναικείας ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου και της Καστοριάς.
Το 2006 ανέλαβε τη Μ.Ε.Ν.Τ., ενώ μετά από δύο διαδοχικές σεζόν, ξεκίνησε η σταδιοδρομία του στον ΗΡΑΚΛΗ, τον οποίο και ανέλαβε το 2018.
Μέχρι το 2018 κόουτσαρε ομάδες στην Α1, όπως του Κ.Α.Ο.Δ., του Απόλλωνα Πατρών, αλλά και των Τρικάλων, μέχρι να επιστρέψει στο Ιβανώφειο και να οδηγήσει τον Ημίθεο στην άνοδο από την Α2 στην Α1, την περιόδο 2018-2019.
Το 2020 βρέθηκε στον ΠΑΟΚ, επέστρεψε στον ΗΡΑΚΛΗ το 2021 και συνέχισε μέχρι πρότινος στον Ιωνικό Νίκαιας στη Basket League. Επιστρέφει για τρίτη φορά στο Ιβανώφειο για το υπόλοιπο της σεζόν στην Elite League”.