Τα ηνία του Μακεδονικού στον Ντολόπουλο

Αλλαγή σκυτάλης έχουμε στον Μακεδονικό, καθώς η ομάδα έδωσε τα ηνία του συλλόγου στον Σάββα Ντολόπουλο, ενώ ο μέχρι πρότινος προπονητής, Δημήτρης Γεροφώτης θα συνεχίσει στον σύλλογο ως τεχνικός συνεργάτης. 

Η ανακοίνωση:

 «Ο Α.Σ.Μακεδονικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον έμπειρο coach Σάββα Ντολόπουλο ο οποίος θα ηγηθεί της προσπάθειας του συλλόγου να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Σάββας γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα τμήματα υποδομής του Άρη Θεσσαλονίκης με τον οποίο κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων το 1989. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στις ομάδες Μέγας Αλέξανδρος (φιναλίστ κυπέλλου ανδρών ΕΚΑΣΘ) , ΑΣ Ήφαιστος Θεσσαλονίκης (πρωτάθλημα Γ Εθνικής ) , Μακαμπή  Θεσσαλονίκης (πρωτάθλημα Α ΕΚΑΣΘ) , Αετός Θεσσαλονίκης (άνοδος Α ΕΚΑΣΘ) , Αστέρας Ιπποδρομίου (άνοδος Β ΕΚΑΣΘ).

Η καριέρα του ως προπονητής ξεκίνησε το 1992 από τις υποδομές του ΑΣ Ηφαίστου και στη συνέχεια στην ΑΕ Πυλαίας αλλά και στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη με τα οποία κατέκτησε δύο δεύτερες πανελλήνιες θέσεις (εφήβων 2008, παίδων 2010) και μία πρώτη με τους παίδες το 2009.

Το 2012 ανέλαβε την ανδρική ομάδα της «Μακαμπή Θεσσαλονίκης» όπου την ανέβασε στην Γ Εθνική κατηγορία ενώ παράλληλα με την ανδρική ομάδα της ΑΕ Πυλαίας κατάφερε δύο διαδοχικές ανόδους από την Γ τοπική κατηγορία στην Α ΕΚΑΣΘ (2012-2013).

Έχει διατελέσει επίσης προπονητής στην Ε.Κ. Σταυρούπολη (Β ΕΚΑΣΘ-εφηβικό) αλλά και στο ανδρικό τμήμα της ομάδας ΑΣ Ευρώπη Πευκοχωρίου στην Α2 Εθνική κατηγορία. Το 2017-2018 βρέθηκε στο τιμόνι της ανδρικής και εφηβικής ομάδας των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στην ανδρική ομάδα της ΜΕΝΤ όπου κατάφερε να την ανεβάσει στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Έχει βραβευτεί από τον Σ.Ε.Π.Κ. ως ο καλύτερος προπονητής στην κατηγορία  παίδων για τη χρονιά 2008-2009.

Τέλος ο Α.Σ.Μακεδονικός ανακοινώνει ότι ο μέχρι πρότινος προπονητής του συλλόγου Δημήτρης Γεροφώτης για προσωπικούς λόγους αποφάσισε να μείνει εκτός προπονητικών πάγκων αλλά θα συνεχίσει ως τεχνικός συνεργάτης του συλλόγου με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της ομάδας μπάσκετ του Μακεδονικού».