Τα μιλήσανε, τα… συμφωνήσανε!

Κι εγένετο φως για το ελληνικό μπάσκετ; Ενδεχομένως… Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, πως η επιτροπή που όπως αποφασίστηκε να συσταθεί, θα καταφέρει να βρει άκρη και κοινή γραμμή πλεύσης. Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν σήμερα (27/10) ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης κι ο Γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής με τους φορείς του μπάσκετ. Την ΕΟΚ εκπροσώπησαν οι Τσαγκρώνης, Γολέμης, Κόνιαρης, τον ΕΣΑΚΕ ο Βασίλης Οικονομίδης, τον ΠΣΑΚ οι  Κούμουλος, Μαρμαρινός, Παυλίδης και Αλεξανδρίδης και τις ομάδες της Α2 οι Τσομπανάκης, Ζούπας, Παπαλιός και Παρασκευής.

Απ’ αυτή τη συνάντηση, λοιπόν, προέκυψε η συμφωνία περί σύστασης επιτροπής, η οποία θ’ αποτελείται από εκπροσώπους όλων των φορέων του αθλήματος και θα ξεκινήσει να “εργάζεται” από την προσεχή Δευτέρα για να δώσει λύσεις στα – ουκ ολίγα – προβλήματα του αθλήματος.
Οι Γιώργος Νικητιάδης και Πάνος Μπιτσαξής εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την εύρεση λύσης, εν αντιθέσει με τους εκπροσώπους του ΠΣΑΚ, που ήταν (και λογικά) πιο επιφυλακτικοί.