Τα “μυστικά” της ανόδου για Χαλκίδα, Ιλιον

Μπορεί ακόμα να υπολείπεται ένα ματς για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος του 2ου ομίλου του Νότου, ωστόσο η Χαλκίδα και το Ιλιον πανηγυρίζουν ήδη την άνοδό τους στη Β’ Εθνική. Η συνταγή και για τους δύο μοιάζει κοινή, καθώς με βασικά υλικά τους παίκτες απ’ τα μέρη τους, έναν αξιόλογο κορμό από την περσινή χρονιά και προσθήκες αθλητών με αξιόλογα βιογραφικά, δημιούργησαν τη βάση για την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Το “μυστικό” όμως για την άνοδό τους κρύβεται κάπου πιο βαθιά. Εκεί όπου ούτε τα χρήματα, αλλά ούτε και οι γνώσεις κάνουν κουμάντο. Στα άδυτα των αποδυτηρίων και στη χημεία των παικτών που και οι δύο “μπλε” έκαναν διάνα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που άνθρωποι του ΓΠΣΧ τόνιζαν το παρεΐστικο κλίμα στην ομάδα και άλλες που οι παίκτες της Ενωσης κατέστρωναν το δικό τους πρόγραμμα για …. προθέρμανση.

Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές αυτό το οικογενειακό περιβάλλον κράτησε μονιασμένους τους δυο συλλόγους. Έτσι οι Ευβοιώτες έπειτα απο 20 χρόνια ύπαρξης (έτος ίδρυσης είναι το 1992) και το Ιλιον μόλις στο 10ο έτος της ύπαρξής του (ιδρύθηκε το 2002), κατάφεραν να ανέβουν σε μεγαλύτερα σαλόνια.