Τα πεπραγμένα του ΠΣΑΚ

Τον απολογισμό της “δράσης” του από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι σήμερα έκανε ο ΠΣΑΚ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς ενημέρωση των μελών μας και φορέων του αθλήματος μας ,γνωστοποιούμε τα εξής :

Αναλάβαμε τον Σύνδεσμο τον Οκτώβριο του 2011 σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το ελληνικό μπάσκετ, με μια διαδικασία εκλογών που έγινε για πρώτη φορά με την παρουσία εκπροσώπων μας στα αποδυτήρια, και δόθηκε η δυνατότητα στους περισσότερους αθλητές να ψηφίσουν τα μέλη του Δ.Σ που επιθυμούσαν να τους εκπροσωπούν.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Εγγεγραμμένα μέλη 469 Ψήφισαν 259 Α1=92 Α2=167

Κύριος στόχος της νέας διοίκησης ήταν και παραμένει η επίλυση των προβλημάτων του αθλήματος μέσα από συνεχόμενο διάλογο και παρεμβάσεις με όλους τους φορείς και σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από αυτή την διαδικασία είμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ αλλά και με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σας αναφέρουμε αναλυτικά όλες τις δράσεις μας έως και σήμερα που έκανε ο Σύνδεσμος μας.

1. Θέματα που αφορούν την ΕΟΚ

Με την ΕΟΚ βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές και έχουν πραγματοποιηθεί από κοινού τα ακόλουθα :

Α. Έγινε ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που έληγε στις 30/12/2011 και αφορούσε τους αθλητές της Α2 και τα προστατευόμενα μέλη τους έως στις 30/6/2012

Β. Δικαίωμα μεταγραφής 2 αθλητών άνω των 30 ετών από έναν (1) που ίσχυε.

Γ. Υποχρεωτική συμμετοχή στην 12άδα 4 αθλητών κάτω των 22 αντί για 20 που προβλεπόταν

Δ. Αγωνιστικός περιορισμός κοινοτικών αθλητών σε 1 από 2 που ίσχυε στην Α2

Ε. Συνδιοργανώσαμε για πρώτη φορά με την ΕΟΚ τουρνουά 3on3 σε Ελευσίνα κα Ηράκλειο Κρήτης .

Η επιτυχία ήταν πρωτοφανής με συμμετοχή ανά πόλη άνω των 800 συμμετεχόντων και με μηδενικό οικονομικό κόστος για τον ΠΣΑΚ.

2. Θέματα που αφορούν τον ΕΣΑΚΕ

Α.Η πρωτοβουλία του ΕΣΑΚΕ για οικονομική εξυγίανση των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 μας βρίσκει σύμφωνους. Η χρονική διάρκεια και η διαδικασία υλοποίησης του παραπάνω σχεδίου είναι υπό συζήτηση . Να σημειωθεί πως ο ρόλος του ΠΣΑΚ έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά την βούληση κάθε αθλητή να συναινέσει σε αυτήν την διαδικασία η όχι

Β. Μετά την απόφαση του ΟΠΑΠ για ακύρωση της χορηγίας στο ALL STAR GAME για λόγους οικονομικούς και κοινωνικούς ο ΕΣΑΚΕ μαζί με τον ΠΣΑΚ αποφάσισαν την μη διεξαγωγή του ALL STAR GAME που θα γινόταν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

3. Το σημαντικότερο όλων όμως, ήρθε με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την βία και το οποίο αφορούσε σημαντικά θέματα για εμάς.

Α. Αύξηση της εγγυητικής από 10% στο 25% του προϋπολογισμού των ομάδων με κατώτερο ποσό των 100.000 Β. Απαγόρευση μεταγραφών μετά από τελεσίδικες αποφάσεις των ΕΕΟΔΑΚ εάν δεν έχει αποπληρώσει η διακανονίσει τα χρήματα που οφείλει η ομάδα προς τους αθλητές.

Γ. Γρήγορη εκδίκαση από την ΕΕΟΔΑΚ και δυνατότητα εκτέλεσης της απόφασης της Α’ ΕΕΟΔΑΚ .

Δ. Δυνατότητα να πάρουν επιχορήγηση τα σωματεία της Α2 για την περίοδο 2010-2011 , δυστυχώς όμως δεν έχει δοθεί ακόμα με αποτέλεσμα πολλοί αθλητές της Α2 να έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Στόχος μας είναι να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες σε συνεννόηση με την ΕΟΚ και τα σωματεία ώστε να δοθεί επιτέλους η επιχορήγηση και αν είναι εφικτό να συνεχιστεί η επιχορήγηση και τα επόμενα χρόνια.

Μετείχαμε στις Επιτροπές μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για τα παραπάνω θέματα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναγνωρίσουμε την συμβολή των προηγουμένων διοικητικών συμβουλίων του Συνδέσμου μας όπου μέσα από επαφές με τους φορείς τους αθλήματος προετοίμασαν το έδαφος για την ικανοποίηση αυτών των πάγιων θέσεων. Να επισημάνουμε ότι το νομικό πλαίσιο το οποίο θα ισχύει από εδώ και πέρα αν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια θα είχαμε γλυτώσει από τα πολλά δεινά που μαστίζουν το άθλημά μας.

4. ΟΑΕΔ

Ένα άλλο θέμα πολύ σημαντικό λύθηκε προς όφελος των μελών μας . Στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ εντάχθηκαν από φέτος και οι αμειβόμενοι αθλητές. Έτσι μετά την λήξη των συμβολαίων των αθλητών που αγωνίζονταν σε ΚΑΕ θα μπορέσουν να εισπράτουν το επίδομα ανεργίας . Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία από πολλά μέλη μας.

5. ΒΙΑ

Συμμετείχαμε για όλη την αγωνιστική περίοδο 2011-12 στην ΔΕΑΒ. Πήραμε μέρος στην Σύσκεψη του ΓΓΑ με τους υπόλοιπους φορείς του αθλήματος πριν την έναρξη των τελικών του πρωταθλήματος. Και όλη την περίοδο είχαμε επαφή με όλους τους αθλητές για θέματα καλής συμπεριφοράς στους αθλητικούς χώρους και πάρα πολλές παρεμβάσεις μας στον Τύπο.

6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Στα κοινωνικά θέματα επισκεφτήκαμε τα Χριστούγεννα και για 5η φορά το Χριστοδουλειο Ίδρυμα και προσφέραμε δώρα και χαρά στα κορίτσια που φιλοξενούνται εκεί. Επίσης συνεργαζόμαστε με την Εταιρία Ψυχοσωματικών Μελετών και το φορέα ΕΔΡΑ

Κλείνοντας να τονίσουμε πως ολοκληρώνοντας με αρκετή επιτυχία την διεκπεραίωση σημαντικών γενικών θεμάτων που αφορούσαν τον Σύνδεσμο θα έχουμε την δυνατότητα από εδώ και πέρα να παρεμβαίνουμε πιο εξειδικευμένα πάνω στο πρόβλημα του κάθε αθλητή.

Βασικό μας μέλημα είναι τα μέλη του Συνδέσμου μας να έχουν ένα πιο υγιές περιβάλλον εργασίας με μεγαλύτερη ασφάλεια για την επόμενη σαιζόν.

Τέλος σκοπός μας είναι να εκπροσωπούμε επάξια τα μέλη του Συνδέσμου μας και να τους φέρουμε ακόμη πιο κοντά μας.

ΤΟ Δ.Σ ΠΣΑΚ».