Τα πεπραγμένα των Ελλήνων του NCAA

Τα περισσότερα περιφερειακά τουρνουά αρχίζουν αυτές τις ημέρες, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τον “μεγάλο χορό” του Μαρτίου, την περίφημη March Madness έχει ξεκινήσει. Πάντως, πολύ δύσκολα κάποιος από τους Ελληνες του NCAA θα δώσει το “παρών” στη μεγάλη γιορτή του κολεγιακού μπάσκετ, αφού ακόμα και οι εκπρόσωποι μας σε δύο πανεπιστήμια που έχουν καπαρωμένη θέση (Χάρβαρντ και Σεντ Λούις), δεν παίζουν καθόλου.

Ηδη γνωρίζουμε από χθες τον πρώτο που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για φέτος. Αυτός είναι ο Τζέιμς Λούπος στο Νέιβι…

Γιάννης Σίνης

Το Σαν Ντιέγκο ήταν εντυπωσιακό στον αγώνα δεύτερου γύρου του τουρνουά της WCC, καθώς διέλυσε το Πέπερνταϊν με 76-54. Ο Πατρινός φόργουορντ είχε 4 πόντους, 2/2 βολές, 1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο και 2 ριμπάουντ σε 12 λεπτά. Επόμενος αντίπαλος των “ταυρομάχων” στο τουρνουά της Δυτικής Ακτής θα είναι το Μπρίγκχαμ Γιανγκ (ξημερώματα Σαββάτου στις 6π.μ.).

Αλεξ Βουγιούκας

Το Τέξας/Σαν Αντόνιο υπερκέρασε το εμπόδιο του Σέντραλ Αρκανσας με 73-60 και ο Ελληνας σέντερ είχε 3πόντους, 1/4 βολές, 1/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 1 λάθος σε 11 λεπτά.

Τζέιμς Λούπος

Με την καλύτερή του εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό έκλεισε τη σεζόν ο ομογενής φόργουορντ, που είχε 7 πόντους, 3/3 βολές, 2/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 14 λεπτά. Το Νέιβι δεν απέφυγε βέβαια τη βαριά ήττα από το Μπάκνελ με 63-87, στο περιφερειακό τουρνουά της Πάτριοτ. Αυτή ήταν η 21η διαδοχική ήττα του Νέιβι και η 12η στο περιφερειακό τουρνουά, κάτι που αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ στην πρώτη κατηγορία του NCAA.