Τα φώτα στις Σέρρες

Σήμερα ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Αμύντα να υποδέχεται τον Πανερυθραϊκό, Το Σάββατο (15/1) διεξάγεται τη υπόλοιπη αγωνιστική με τα φώτα να πέφτουν στο παιχνίδι των Σερρών.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Υμηττού, 17:30, 14/1)

Η ομάδα του Κώστα Σορώτου δεν έχει γευτεί τη φετινή χρονιά τη χαρά της νίκης . Πλέον, το μόνο που σκέφτονται στον  Υμηττό είναι το θετικό αποτέλεσμα ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα. Παρόμοια η κατάσταση και στην Ερυθραία αφού η νίκη θα τους δώσει βαθμολογική ανάσα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Β’ ΔΑΚ Κατερίνης, 17:30)

Ενα παιχνίδι που η νίκη είναι μονόδρομος για τον Πιερικό Αρχέλαο καθώς απαριθμεί ήδη βτρει σερί ήττες. Από την άλλη ο Αρκαδικός πηγαίνει στην Κατερίνη έχοντας πολύ καλή ψυχολογία αφού τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα έχουν τονώσει του παίκτες της ομάδας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΡΕΘΥΜΝΟ (Περιβόλας, 16:00)

Το Ρέθυμνο ταξιδεύει στην Πάτρα για να αγωνιστεί στο άδειο, λόγω της τιμωρίας, κλειστό της Περιβόλας. Οι Κρητικοί, έχουν αμφίβολο τον Στέφαν Γκρούντμπεργκ, χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη για να μην απομακρυνθούν από το στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Από την άλλη, οι «μελανόλευκοι» θα έχουν στη σύνθεσή τους, του Αρη Κορωνίδη και Νίκο Αργυρόπουλο παρά το γεγονός πως δεν είναι απόλυτα έτοιμοι.

ΚΑΟΔ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Κραχτίδη, 17:30)

Σχεδόν δύο μήνες έχουν να ηττηθούν οι Δραμινοί (20/11/10) οι οποίοι φιλοξενούν τον Ερμή Λαγκαδα. Ενα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο καθώς  η εξαιρετική αγωνιστική τους κατάσταση «μιλά» από μόνη της.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Μετς, 17:30)

Η αγωνιστική άνοδος για την ομάδα του Αργους είναι γεγονός και το μόνο που σκέφτονται είναι το διπλό. Μελανό σημείο για τους Αργίτες είναι η σημαντική απουσία του Γιώργου Κοψαύτη.  Στην αντίπερα όχθη το θετικό για τους «ροσενέρ» είναι ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα της περασμένης εβδομάδας και έτσι θα παλέψουν πλήρεις, ώστε να επιστρέψουν στις νίκες.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (ΔΑΚ Σερρών, 17:30)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής με τους Ικαρους να θέλουν να κρατήσουν την έδρα τους αλώβητη. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και η νίκη είναι αυτοσκοπός. Μοναδικό μελανό σημείο η αμφίβολη συμμετοχή του Θανάση Τοπούζη. Η ομάδα της Ελευσίνας θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες, ενώ έχει αποδείξει ότι και εκτός έδρας είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Αμαλιάδας, 19:00)

Οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη ώστε να ξεφύγουν από τα χαμηλά… πατώματα.  Οι «πορτοκαλί» έχουν αμφίβολο τον Γιάννη Λάππα, ενώ από την άλλη ο Κόροιβος που μετρά δύο σερί ήττες, δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΛΑΥΡΙΟ (Νήαρ  Ηστ, 17:30)

Η Νήαρ Ηστ χρειάζεται τη νίκη ώστε να έχει ελπίδες για την παραμονή, απέναντι σε μία ομάδα που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη πηγαίνει στην Καισαριανή για το δεύτερο διπλό ύστερα από αυτό στον Λαγκαδά.