Χωρίς περιθώρια για άλλες απώλιες ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου υποδέχεται τον Μίλωνα στο ντέρμπι της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Ταραμπούρα, 17:00)

Ντέρμπι γειτονικών πόλεων με τους γηπεδούχους του Βασίλη Αναστασόπουλου, να καίγονται για την νίκη προκειμένου να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι του Θανάσης Λιόνα βρίσκονται σε τρομερή φόρμα και ευελπιστούν σε ένα ακόμη ματς να δείξουν την ίδια αποδοτικότητα στην επίθεση με τα προηγούμενα (έχουν πέντε αγώνες που έχουν πετύχει πάνω από ογδόντα πόντους). Ο τεχνικός του Αιγίου δήλωσε στο «www.infobasket.gr» για την αυριανή αναμέτρηση: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στον αυριανό αγώνα. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι με την Ολυμπιάδα να παίζει το τελευταίο της χαρτί. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι παίζει στην έδρα της, την κάνει πιο επικίνδυνη. Από κει και πέρα ξέρουμε τι πρέπει να προσέξουμε έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και προχωράμε».

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Μεγαλόπολης, 17:00)

Με μοναδική απουσία αυτή του Δημήτρη Ραμπιέ θα αγωνιστεί αύριο ο Πολύβιος κόντρα στον Έσπερο Πατρών. Ο νεαρός παίκτης δεν θα αγωνιστεί λόγω εξωαγωνιστικών υποχρεώσεών του. Ωστόσο ο Αντώνης Κούτρης γνωρίζει πως οι ελπίδες κατάκτησης του ροζ φύλλου αγώνα απέναντι στον αυριανό αντίπαλο είναι απειροελάχιστες με βάση την διαφορά δυναμικότητας. Άλλωστε όπως μας έχει τονίσει επανειλημμένος και ο ίδιος, η προσοχή στρέφεται στα τρία πρώτα ματς του δεύτερου γύρου ώστε η ομάδα του να παραμείνει «ζωντανή» στην κατηγορία.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Αρχαίας, 17:00)

Ντέρμπι ουραγών στο κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο Ολυμπιονικής με τον Κώστα Οικονομάκη στον πάγκο του μετά το μεγάλο διπλό στην έδρα της Απολλωνιάδας φιλοδοξεί σε ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα που θα του δώσει βαθιά ανάσα για την παραμονή στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Μανωλιτσάκη, κατεβαίνουν χωρίς τους Νίκο Καραγιάννη και Κώστα Κούτουλα. Ο πρώτος έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ ο δεύτερος έμεινε πίσω προκειμένου να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις που έχει με την σχολή του καθώς από βδομάδα αρχίσει η εξεταστική περίοδος. Αμφίβολος είναι με την σειρά του ο Κώστας Πανούσης, ο οποίος είχε σπάσει την μύτη του στον αγώνα με τον Κεραυνό Αιγίου και προπονείται με προστατευτική μάσκα. Ο προπονητής του Ποσειδώνα δήλωσε στο «www.infobasket.gr» για το αυριανό ματς: «Είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας. Το καλό είναι ότι είμαστε κάλα σ’ αυτόν τον τομέα άποψη ψυχολογίας».

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ (Ζ. Αλεξάνδρου, 17:00)

Οι δύο σερί νίκες επί του Κρόνου Ιωαννίνων και του Μίλωνα έχουν αντιστρέψει το κλίμα στην ομάδα του Σπύρου Σταθούλη. Κόντρα στην Απολλωνιάδα οι γηπεδούχοι φιλοδοξούν για το τρία στα τρία με τον κόουτς των γηπεδούχων να δηλώνει στο «www.infobasket.gr»: «Υπάρχει απεριόριστος σεβασμός προς τους αντιπάλους αλλά στόχος μας είναι η νίκη έτσι ώστε να επιβεβαιώσουμε την νίκη επί του Μίλωνα. Διαφορετικά θα ναι σαν να είχαμε χάσει».

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. – ΜΙΛΩΝ (Αγ. Δημητρίου (Ν), 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής και όπως είπαν στο «www.infobasket.gr» οι προπονητές των δύο ομάδων Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος και Τάκης Πανούλιας: «αθηναϊκό ντέρμπι». Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον Κρόνο Ιωαννίνων την περασμένη αγωνιστική με τον κ. Παρασκευόπουλο να δηλώνει για την αυριανή αναμέτρηση: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ας κερδίσει ο καλύτερος. Εμείς δεν έχουμε ιδιαίτερο άγχος και περιμένω να δω πως θα αντιδράσουν οι παίκτες μου μετά την γκέλα στα Γιάννινα».

Όσον αφορά την εμφάνιση με τον Κρόνο και πως αντέδρασαν οι παίκτες του κατά την διάρκεια της εβδομάδας τόνισε: «Δεν έχουμε χρόνο για να στενοχωρηθούμε. Ήταν μια κακή εμφάνιση το συζητήσαμε με τους παίκτες μου, όμως το πρωτάθλημα προχωράει και πρέπει να δείξουμε πως αυτό ήταν μια κακή παρένθεση».

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων από την πλευρά του είδε τον Σωκράτη Παπαζαφειρόπουλο, να επιστρέφει στις προπονήσεις αυτήν την εβδομάδα μετά το τράβηγμα στον προσαγωγό που τον ταλαιπώρησε. Για το αυριανό ματς υποστήριξε: «Από την αρχή της περιόδου το θεωρούσα ντέρμπι, γιατί είχα πει πως εμείς οι δύο μαζί με Έσπερο Πατρών, τον Χολαργό και Ιωνικό Ν.Φ.  θα κοιτάξουν την άνοδο στην Β’ Εθνική. Όποιος έχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση και υπομονή αύριο θα κερδίσει. Εμείς παρά την ήττα από τον Ιωνικό Ν.Φ. ήμασταν αρκετά καλά αυτήν την εβδομάδα».

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Χολαργού, 12:00)

Ματς το οποίο κρύβει παγίδες για τον Χολαργό αν δεν προσέξει. Ο Σάββας Συμεωνίδης μετά τους εδώ και καιρό απόντες Παναγιώτη Βοϊδήλο (χονδροπάθεια στο γόνατο) και Ηλία Πούλη (χιαστούς) δεν μπορεί να υπολογίζει και στον Θανάση Γιάννη που έπαθε διάταση στον αχίλλειο. Αντίθετα, ο Δημήτρης Ρώσσης που απουσιάζε από το ματς με τον Έσπερο Πατρών λόγω τραβήγματος στον δικέφαλο είναι καλύτερα και θα πάρει λεπτά συμμετοχής. Για το αυριανό αντίπαλο ο κόουτς των γηπεδούχων υποστήριξε: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Τους ξερώ πολύ καλά από τα προηγούμενα χρονιά. Είμαστε πολύ προσεκτικοί για το αυριανό παιχνίδι. Τους έχουμε πολύ μεγάλη εκτίμηση και θα τους αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα».