Στον Χολαργό και στην αναμέτρηση με τον Μίλωνα στρέφεται το ενδιαφέρον σ’ αυτήν την 12η αγωνιστική. Εύκολο έργο για τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή χειμώνα Έσπερο Πατρών που φιλοξενεί τον Κρόνο Ιωαννίνων.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Ολυμπίας, 17:00)

Με σύμμαχο την εξαιρετική ψυχολογία αλλά και το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απουσίες παικτών, ο Ολυμπιονίκης θα παλέψει αύριο για ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα που θα του επιτρέψει να ξεφύγει ακόμη πιο πολύ από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός αυτού ο Κώστας Οικονομάκης, θέλει να κερδίσει (όπως μας είχε δηλώσει προχθές) και το προσωπικό στοίχημα που έβαλε με τους ανθρώπους της ομάδας για το τρία στα τρία με Απολλωνιάδα, Ποσειδώνα και Κεραυνό. Ο Κεραυνός Αιγίου από την άλλη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απουσίες, ενώ στο αυριανό αγώνα αναμένεται να έχει και την στήριξη των φιλάθλων του, καθώς η διοίκηση έχει βάλει δωρεάν πούλμαν για την μεταφορά τους. Ο Θανάσης Λιόνας δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα με μια ομάδα που έχει καλή ψυχολογία αυτήν την στιγμή μετά τις δυο νίκες που έχει κάνει. Ξέρουμε τι πρέπει να προσέξουμε, έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πάμε για την νίκη».

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Μεγαλόπολης, 17:00)

Το ένα από τα τρία καθοριστικά ματς για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία δίνει αύριο ο Πολύβιος με τον προπονητή Αντώνη Κούτρη να έχει «λευκό» το απουσιολόγιο του. Όπως δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Είμαστε σε καλή κατάσταση αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Θα χτυπήσουμε και τα τρία ματς που ακολουθούν (με Ολυμπιάδα αύριο) για να μπορέσουμε να πούμε ότι έχουμε υπόσταση στην κατηγορία.  Τουλάχιστον να παλέψουμε μέχρι τέλους και ας μας έχουν ξεγράψει κάποιοι». Ο Βασίλης Αναστασόπουλος από την άλλη πονοκεφαλιάζει με τον Βασίλη Λυμπέρη, καθώς ο 29χρονος σέντερ είχε τραυματιστεί στο ματς με τον Κεραυνό όπου έπαθε θλάση στον δικέφαλο. Ο Λυμπέρης θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή για την Μεγαλούπολη και αν βγάλει το ζέσταμα χωρίς ενοχλήσεις τότε θα πάρει λεπτά συμμετοχής.  Ο κόουτς των Πατρινών υποστήριξε στο «www.infobasket.gr» για την αυριανή αναμέτρηση: «Ουσιαστικά παίζουμε το τελευταίο μας χαρτί για την παραμονή στην κατηγορία. Με θετικό αποτέλεσμα ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, ενώ με αρνητικό αποτέλεσμα είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να ανατραπεί η κατάσταση. Οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι θα καθορίσει και την μετέπειτα πορεία μας στο πρωτάθλημα. Στοχεύουμε σε τρεις με τέσσερις νίκες για να ελπίζουμε σε παραμονή αλλιώς τα πράγματα θα ναι πολύ δύσκολα στην συνέχεια».

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Αλεξάνδρου, 17:00)

Τα προγνωστικά είναι με το μέρος της ομάδας του Σπύρου Σταθούλη, ωστόσο όπως δηλώνει και ο ίδιος στο «www.infobasket.gr»: «Καθόλου εύκολο δεν είναι το έργο μας και δεν το λέμε γιατί πρέπει να το πούμε, αλλά γιατί το εννοούμε. Εύκολο είναι ανάλογα με την δική σου απόδοση που θα έχεις κατά την διάρκεια του αγώνα». Με κακή ψυχολογία αλλά και με δύο απουσίες θα αγωνιστεί απέναντι στον Ιωνικό Ν.Φ. ο Ποσειδών Λουτρακίου. Ο Δημήτρης Μανωλιτσάκης εκτός της εδώ και καιρό απουσίας του Άγγελου Γλυκοφρύδη ο οποίος ταλαιπωρείται από κήλη στην μέση του, είδε και τον Νίκο Κοντόπουλο να τίθεται νοκ άουτ από την αυριανή αναμέτρηση. Συγκεκριμένα έπειτα από ένα άτσαλο πέσιμό του στο παρκέ στο ματς με τον Ολυμπιονίκη υπέστη φλεγμονή στο ισχιακό νεύρο.

 

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ (Αγ. Δημητρίου (Ν), 17:00)

Μπορεί οι δύο ομάδες να παρουσιάζουν διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την πρώτη τους μεταξύ τους συνάντηση στην Πάτρα, καθώς η Απολλωνιάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με μόλις δύο νίκες και 13 βαθμούς και ο Κρόνος είναι δεύτερος με 9 νίκες και 20 βαθμούς, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά καθησυχάσει την ομάδα του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου. Όπως δηλώνει και ο συνεργάτης του Ηλίας Φέρτης στο «www.infobasket.gr»: «Είναι δύσκολο ματς γιατί είναι μια ομάδα που παλεύει για την σωτηρία της. Επειδή βρίσκεται στην ζώνη επικινδυνότητας θα παλέψει όλα τα παιχνίδια».

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΜΙΛΩΝ (Χολαργού, 17:00)

Τα προβλήματα απουσιών των Παναγιώτη Βοϊδήλου, Ηλία Πουλή και Κώστα Δέδε «πονοκεφαλιάζουν» τον προπονητή των γηπεδούχων Σάββα Συμεωνίδη, στο αυριανό αγώνα με τον Μίλωνα. Οι φιλοξενούμενοι του Τάκη Πανούλια από την άλλη μετά τις δύο ήττες με Ιωνικό Ν.Φ. και Κρόνο Αγίου Δημητρίου θα προσπαθήσουν σε ένα ακόμη δυνατό τεστ γι’ αυτούς να αποδείξουν ότι αξίζουν να συγκαταλέγονται στα φαβορί για την άνοδο.

ΈΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ – ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Π. Αλεξιώτισσας, 17:00)

Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει στον δεύτερο γύρο ο Έσπερος Πατρών κόντρα σε μια ομάδα που εκτός έδρας χάνει την δυναμική της. Εκτός αυτού οι γηπεδούχοι του Μάκη Γιάτρα δεν χαρίζονται μέσα στην έδρα τους. Οι φιλοξενούμενοι του Τάκη Παπά αναμένεται να παραταχθούν με πολλές απουσίες παικτών, μια εκ’ των οποίων είναι και αυτή του Βαγγέλη Αυγερινού που έχει υποστεί θλαστικό τραύμα στον αγώνα με τον Ιωνικό Ν.Φ.