Aπό το Κίεβο επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι η Εθνική Παίδων, με τα μέλη της αποστολής να φορούν όλοι το χάλκινο μετάλλιο! Οι παίκτες πνίγηκαν στις αγκαλιές των συγγενών που τους περίμεναν στο αεροδρόμιο, αν και κάποιοι από αυτούς είχαν επιστρέψει λίγες ώρες νωρίτερα από την Ουκρανία, όπου είχαν βρεθεί για να είναι δίπλα στα παιδιά τους.

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Μάνος Μανουσέλης, τόνισε: «Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχουν παιδιά με προδιαγραφές. Με την ίδια λογική, με δουλειά και καλή νοοτροπία, το μετάλλιο αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για δουλειά, γιατί έχουν πραγματικά μέλλον μπροστά τους. Έχουμε παιδιά που μπορεί να παίξουν. Με βάση τα αποτελέσματα και στην περίοδο της προετοιμασίας, όντως θα μπορούσαμε να φτάσουμε ψηλότερα. Τους Σέρβους τους είχαμε νικήσει στην Τουρκία και είχαμε χάσει σε άλλο τουρνουά στην παράταση, τους Ισπανούς τους νικήσαμε στην Ουκρανία, αλλά και σε τουρνουά στη Γαλλία. Ήμασταν στο ίδιο επίπεδο. Δυστυχώς στον ημιτελικό η κατάσταση δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε, μείναμε από ενέργεια κάποιοι παίκτες είχαν ενοχλήσεις… Πιστεύω ότι αυτό θα μείνει στα παιδιά, είναι λογικό να τους αφήνει μια πικρία, γιατί ξέρουν ότι μπορεί να είχαμε φτάσει ψηλότερα. Υπάρχει μέλλον όμως γενικότερα, γιατί και παίκτες του 94, του 96, του 97 ή του 95 όπως είναι ο Διαμαντάκος έχουν στοιχεία στα οποία μπορούμε να βασιστούμε για το μέλλον».

Σε ερώτηση για το πώς ξεπέρασαν οι παίκτες τη βαριά ήττα του ημιτελικού, μιλώντας για παιδιά κάτω των 16 χρονών ουσιαστικά, ο Μανουσέλης απάντησε:  «Την τελευταία μέρα των αγώνων η χειρότερη θέση είναι η 2η και η 4η. Η τρίτη αφήνει μια πιο γλυκιά αίσθηση, γιατί κάτι κατακτάς. Το είπαμε αυτό στα παιδιά και το κατάλαβαν. Θα ήταν αμαρτία από το Θεό να γυρίζαμε πίσω με άδεια χέρια. Ως ομάδα είχαμε δυνατότητες και το δείξαμε. Το γεγονός ότι επιστρέψαμε μετά από την ήττα του ημιτελικού, δείχνει ότι έχουμε όχι μόνο καλούς παίκτες, αλλά και δυνατούς χαρακτήρες στην ομάδα».

Παπαγιάνης: «Επόμενος σταθμός  είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα u17»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, μέλος της καλύτερης πεντάδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δήλωσε: «Δεν σταθήκαμε τυχεροί στον αγώνα με τη Σερβία. Ο στόχος μας ήταν ο τελικός. Προσπαθήσαμε όλοι όμως, δώσαμε τα πάντα για να πάρουμε το χάλκινο, που ήταν ο επόμενος στόχος και νιώθουμε ως πρωταθλητές. Έχουμε μπροστά μας μια χρονιά, αλλά ήδη για εμάς επόμενος σταθμός και στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17. Θέλουμε κι εκεί ένα μετάλλιο. Όλοι μας προσπαθούμε, κάνουμε συνέχεια προπονήσεις, θέλουμε να βελτιωθούμε και να προσφέρουμε. Όσο για την Εθνική Ανδρών.. . Είναι τιμή και το όνειρο όλων».

Χαραλαμπόπουλος: «Μπορούσαμε να πάμε καλύτερα»

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα τις τελευταίες μέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, παραδέχθηκε ότι το χάλκινο μετάλλιο αφήνει και μια πικρία: «Πήραμε το χάλκινο, είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά μπορούσαμε να πάμε και πολύ καλύτερα. Οι συγκυρίες δεν μας βοήθησαν, αλλά και πάλι αυτό που κάναμε είναι πολύ σημαντικό. Η ήττα από τη Σερβία ήταν βαριά, αλλά όλοι θέλαμε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στον μικρό τελικό απέναντι στην Ιταλία. Θέλαμε να γυρίσουμε με ένα μετάλλιο και κάναμε ότι καλύτερο… Προσωπικά μου αφήνει μια πικρία, γιατί μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, αλλά από το τίποτα κάτι είναι και το χάλκινο. Σωστά;».

Σκουλίδας:  «Θα κοιτάξουμε την ατομική βελτίωση»

Ο Διονύσης Σκουλίδας παίρνει και αυτός τη σειρά του με τους συμπαίκτες του δίπλα να μην σταματούν να μιλούν, να σχολιάζουν, να βγαίνουν φωτογραφίες με τα μετάλλια και ελληνικές σημαίες:  «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για ότι καταφέραμε. Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και μας άξιζε ίσως το χρυσό, αλλά και με το χάλκινο είμαστε χαρούμενοι. Το θέλαμε πάρα πολύ το χρυσό, αλλά επηρεασμένοι και λίγο από κάποια προβλήματα υγείας που είχαμε τις τελευταίες μέρες δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό. Τουλάχιστον καταφέραμε να πάρουμε μια θέση στο βάθρο και να επιστρέψουμε με ένα μετάλλιο. Τώρα κοιτάμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά θα κοιτάξουμε να βελτιωθεί και ο καθένας ατομικά, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι ως ομάδα».