dyo aorakiaΜία ημέρα νωρίτερα ανοίγει η αυλαία της 28ης αγωνιστικής στον νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής, αφού σήμερα στις 17:00 ο Ιωνικός Νίκαιας θα υποδεχτεί τον Φιλαθλητικό, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για τους γηπεδούχους. Τα… σπουδαία βέβαια είναι αύριο. Στα Δύο Αοράκια συγκεκριμένα, όπου το Ηράκλειο θα υποδεχτεί τον Αμύντα, σε ένα ματς που θα κρίνει εν πολλοίς εάν οι Κρητικοί θα παραμείνουν στη διεκδίκηση μιας εκ των πρώτων δύο θέσεων ή θα κινδυνέψουν να χάσουν ακόμα και την τρίτη.

Η μάχη της ανόδου

Για να συμβεί το πρώτο σενάριο η ομάδα του Βασίλη Ράλλη θα πρέπει αφενός να αποφύγει την τρίτη συνεχόμενη ήττα και να σπάσει το νικηφόρο σερί του Αμύντα (10-0), αφετέρου να καλύψει τη διαφορά των 12 πόντων με την οποία ηττήθηκε στον πρώτο γύρο. Όλα αυτά μόνο εύκολα δεν φαντάζουν με τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν οι δύο καλύτεροι παίκτες του Ηρακλείου, ο Θέμης Κουπίδης και ο Γιάννης Λιανός.

Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος θα έχει θεωρητικά εύκολο έργο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, όπου θα είναι τυπικά ο φιλοξενούμενος -αλλά ουσιαστικά ο γηπεδούχος- απέναντι στον Ίκαρο. Η 7η σερί νίκη αποτελεί αυτοσκοπό για τους “κυανέρυθρους”, οι οποίοι είτε θα ανέβουν για πρώτη φορά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας εάν το Ηράκλειο νικήσει τον Αμύντα, είτε θα κατακτήσουν μαθηματικά (τουλάχιστον) τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στο μπαράζ ανόδου, εφόσον ο Αμύντας αποδράσει από την Κρήτη με το διπλό.

Η κούρσα της σωτηρίας

Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Πάτρα και στον Αγιο Δημήτριο, όπου αναμετρώνται τέσσερις ομάδες που μάχονται για την παραμονή στη Β΄ Εθνική. Στην Πάτρα ο Εσπερος ΑΟΠΑ θα υποδεχτεί την Ενωση Ιλίου γνωρίζοντας ότι με νίκη θα αποκτήσει το πάνω χέρι και ενδεχομένως να ανέβει πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, εφόσον ηττηθεί παράλληλα και ο Εργοτέλης. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι Πατρινοί θα χρειάζονται ένα θαύμα για να σωθούν, ενώ το Ιλιον θα αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα, βάσει του πιο βατού προγράμματος που έχει μετά το Πάσχα.

Στον Αγιο Δημήτριο ο Εργοτέλης θα κυνηγήσει την τέταρτη σερί νίκη που θα τον διατηρήσει πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στην Πάτρα, ωστόσο θα βρει απέναντι του μία ομάδα που μόνο αδιάφορη δεν είναι. Ο Κρόνος χρειάζεται άλλη μία νίκη για να σωθεί μαθηματικά και δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει ήττες των αντιπάλων του. Μία ακόμα νίκη για να σωθεί μαθηματικά χρειάζεται και ο Παπάγος, που αντιμετωπίζει αυτή την Κυριακή το Κορωπί εκτός έδρας.

Τέλος, μικρό βαθμολογικό κίνητρο κρύβεται στις υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής σε Χολαργό και Μαρούσι, όπου ο Χολαργός υποδέχεται τον Προμηθέα Χαλανδρίου και η Νίκη τον Πανελευσινιακό αντίστοιχα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο 23 Απριλίου

ΔΑΚ Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Φιλαθλητικός Παπαφωτίου-Στρέμπας

Κυριακή 24 Απριλίου

Γ. Παπασιδέρης 17.00 Κορωπί-Παπάγος Πόντας-Μαγκουνής
Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Προμηθέας Χ. Γιακείμη-Καρακωνσταντόπουλος
Αγ. Δημητρίου (Ν.) 17.00 Κρόνος-Εργοτέλης Μπούσιας-Δημόπουλος
Ν. Σμύρνης 17.00 Ίκαρος Ν. Σμ.-Πανιώνιος Παπαθανασίου-Αποστολίδης
Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Αμύντας Σταματόπουλος-Πιτσίλκας Β.
2ο ΓΕΛ Αμ/σίου 17.00 Νίκη Αμ.-Πανελευσινιακός Πολυχρόνης-Σπυρόπουλος Σπ.
Π. Αλεξιώτισσας 17.00 Έσπερος-Ένωση Ιλίου Μαντήλας-Ζιώγας