Τεστ ανόδου στο κλειστό του Ζωγράφου

koupidisΔύο φορές στο παρελθόν έχει επισκεφτεί το κλειστό του Ζωγράφου το Ηράκλειο (τις σεζόν 2010-11 και 2014-15), ισάριθμες φορές έφυγε με το κίτρινο φύλλο αγώνα. Ποτέ άλλοτε όμως δεν είχε τόσο μεγάλη ανάγκη μία νίκη επί του Φιλαθλητικού επί αθηναϊκού εδάφους. Και ποτέ άλλοτε δεν βρισκόταν σε τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση… Όπως θα καταλάβατε, το ματς της 25ης αγωνιστικής για τον νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής θα γίνει στο κλειστό του Ζωγράφου, εκεί όπου το Ηράκλειο θα επιχειρήσει να σημειώσει την 9η συνεχόμενη νίκη του και να παραμείνει μόνο πρώτο στη βαθμολογία.

Αυτή θα είναι η 11η και προτελευταία επίσκεψη του Ηρακλείου στην Αθήνα, όπου μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και έχει συνολικό απολογισμό 6-4. Πάντως, με τους Πανιώνιο, Αμύντα και Ιωνικό Νίκαιας να καραδοκούν, η ομάδα του Βασίλη Ράλλη δεν έχει πολλά περιθώρια να εφησυχάζει, κι ας παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση του νότιου ομίλου. Γι’ αυτό λοιπόν και το συγκεκριμένο παιχνίδι ενδεχομένως να αποδειχτεί πολύ κρίσιμο στην κούρσα των τεσσάρων προπορευόμενων ομάδων για την άνοδο στην Α2…

Μονόδρομος η νίκη και για Αμύντα, Πανιώνιο, Ιωνικό

Στο μεταξύ, οι ομάδες που καταδιώκουν τους Κρητικούς έχουν θεωρητικά βατά παιχνίδια αυτή την Κυριακή. Ο δεύτερος Αμύντας θα υποδεχτεί τον Χολαργό με στόχο την 8η σερί νίκη του (και 11η εντός έδρας), την ίδια ώρα που ο Ιωνικός Νίκαιας θα κληθεί να αποδείξει ότι είναι το απόλυτο φαβορί στο Χαλάνδρι απέναντι στον ήδη υποβιβασμένο Προμηθέα, που μετράει 9 σερί ήττες και παίζει τις panionios - kokkalis + tsiakos + mansaraiτελευταίες αγωνιστικές χωρίς τέσσερα βασικά μέλη του (Τασιόπουλο, Ανδρουλάκη, Καραθανασόπουλο, Αλεξόπουλο).

Μία ώρα νωρίτερα (στις 16:00) θα αρχίσει η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Εσπερο ΑΟΠΑ στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Οι μεν “κυανέρυθροι” χρειάζονται πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα, οι δε Πατρινοί προέρχονται από τη μεγάλη νίκη επί του Εργοτέλη, ωστόσο δεν έχουν κερδίσει αγώνα μακριά από την Πάτρα από τις 15 Νοεμβρίου (8 σερί εκτός έδρας ήττες). Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον έχουν ακόμα οι αναμετρήσεις σε Ελευσίνα και Ηράκλειο.

“Τελικός” για Εργοτέλη

Στην Ελευσίνα η ομάδα που “καίγεται” για τη νίκη είναι η φιλοξενούμενη Ενωση Ιλίου, ενώ στην Κρήτη το ματς με τη Νίκη Αμαρουσίου έχει χαρακτήρα “τελικού” για τον γηπεδούχο Εργοτέλη. Μικρότερο είναι το βαθμολογικό κίνητρο στις άλλες δύο βαθμολογικές αναμετρήσεις, στις οποίες το Κορωπί υποδέχεται τον Κρόνο (έχει απόσταση δύο βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, με ένα ματς λιγότερο) και ο Παπάγος τον Ικαρο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα υποβιβαστεί μαθηματικά στη Γ΄ Εθνική σε περίπτωση που ηττηθεί και παράλληλα νικήσει ο Εσπερος ΑΟΠΑ ή η Ενωση Ιλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος

Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Ηράκλειο Κοτσίμπος-Λιότσος
Παπάγου 17.00 Παπάγος-Ίκαρος Ν. Σμ. Πόντας-Πολυχρόνης
Γ. Παπασιδέρης 17.00 Κορωπί-Κρόνος Αγ. Δημ. Θεοδωρόπουλος-Χρηστίδης Ηλ.
Ν. Πέρκιζας 17.00 Προμηθέας Χ.-Ιωνικός Ν. Μαγκουνής-Καλογερόπουλος
Λίντο 17.00 Εργοτέλης-Νίκη Αμαρ. Κωνσταντινίδου-Καρπάνος
Ν. Σμύρνης 16.00 Πανιώνιος-Έσπερος Π. Κοντίλης-Νάστος
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Χολαργός Μπίκας-Ζακεστίδης
Β’ Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Εν. Ιλίου Τσαχάκης-Κάρδαρης