Τετραπλός μπελάς για την Ανδρών Β’

Η Εθνική Ανδρών Β’  γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της από την Αυστραλία αλλά το γεγονός αυτό δεν είναι το μοναδικό που προβληματίζει την ελληνική αποστολή καθώς τα προβλήματα είναι περισσότερα ύστερα από τον τραυματισμό τεσσάρων παικτών.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κατσίβελης υπέστη τράβηγμα στο μηρό, όπως και οι Νώντας Παπαντωνίου και Δημήτρης Βεργίνης πιο ήπια. Ο Ευθύμης Τσακαλέρης υπέστη διάστρεμμα σε μια προσπάθειά του για ριμπάουντ. Κανένας από τους τραυματισμούς δεν είναι σοβαρός.

Μετά το ματς ο Κώστας Μίσσας, αναφέρθηκε στην εμφάνιση της εθνικής ομάδας τονίζοντας: «Περιμέναμε καλύτερο πρόσωπο σήμερα και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, αλλά η ολιγοήμερη προετοιμασία και η αντίπαλη ομάδα που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο είχε ως συνέπεια τρεις απώλειες από μικροτραυματισμούς με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί μια μεγάλη διαφορά. Αυτά τα παιχνίδια είναι καλό τεστ, καθώς αντιμετωπίζουμε αθλητές επιπέδου Ευρωλίγκας και ΝΒΑ, τόσο για την απόκτηση εμπειριών, όσο και για το γεγονός ότι ο κάθε αθλητής βλέπει τις αδυναμίες του με αντιπάλους παίκτες τέτοιας αξίας και προσπαθεί να τις βελτιώσει, γιατί το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί».

Από την πλευρά του ο Ζήσης Σαρικόπουλος ανέφερε: «Δεν παίξαμε καλά ούτε σήμερα. Περιμέναμε ότι θα αντεπεξέλθουμε σήμερα, αλλά προσπαθήσαμε σε κάποια σημεία μόνο του αγώνα. Δεν θέλω να φέρω ως δικαιολογία τους τραυματισμούς και τις αντιξοότητες, καθώς φθάσαμε στο γήπεδο ελάχιστα λεπτά πριν τη προγραμματισμένη ώρα έναρξης. Η Αυστραλία είναι πολύ καλή ομάδα και προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, γιατί η διαιτησία παίζει 80-20 υπέρ τους. Μας έριξαν πολύ «ξύλο» χωρίς να κερδίζουμε φάουλ. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και μας αδικεί το σκορ. Ξέρουμε ότι στεναχωρήσαμε τους φιλάθλους που μας συμπαραστάθηκαν και θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στο τρίτο παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλός μας είναι υψηλού επιπέδου».