Τζάμπολ στις 7 Οκτώβρη με 4+2…

Με 4 μη κοινοτικούς και 2 κοινοτικούς στο ρόστερ τους θα πορευτούν τη νέα περίοδο οι ομάδες της Α1, όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, επικυρώνοντας έτσι την σχετική πρόταση της ΕΟΚ. Το διοικητικό συμβούλιο της λίγκα αποφάσισε ότι το κατώτατο συμβόλαιο ενός αθλητή που είναι κάτω των 21 ή κάνει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο θα μπορεί να είναι 8.000 ευρώ αντί για 20.000 που ίσχυε, ενώ εάν ένας αθλητής από 22 εώς 25 κάνει το πρώτο του συμβόλαιο, το κατώτατο θα είναι 15.000 ευρώ.
Πέραν αυτών συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τη χωρητικότητα των γηπέδων, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό του πρωταθλήματος, το τζάμπολ του οποίου ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2012.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ
“Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ ενέκριναν ομόφωνα τις τροποποιήσεις στον Κανονισμό Πρωταθλήματος και στο Πειθαρχικό Δίκαιο.
Επιπλέον, αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 να πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2012.
Κατά τα λοιπά, το Προεδρείο ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη όσον αφορά τις εξελίξεις στις επαφές με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και την ηγεσία της ΕΟΚ και του ΠΣΑΚ.”.