Τζήμας: «Ηρθα στον Αίολο γιατί έχω στόχους»

Για… όλα μίλησε ο Γιάννης Τζήμας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε και για τους λόγους που αποχώρησε από τον ΑΣ Τρίκαλα πριν από τρία χρόνια, για  το στοίχημα της επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο αλλά για τις φιλοδοξίες και τους στόχους που έχει με τον Αίολο Τρικάλων.

Αναλυτικά:

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, ανάμεσα σε φίλους, σε δικούς μου ανθρώπους. Τα Τρίκαλα είναι το δεύτερο σπίτι μου, έτσι αισθάνομαι όταν έρχομαι εδώ και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα. Το Θεσσαλικό μπάσκετ, βρέθηκε πολύ κοντά στον αφανισμό, κάτι το οποίο βίωσα ιδιαίτερα και στην πόλη μου τη Λάρισα, αλλά συνέβη και στα Τρίκαλα, μετά τη διάλυση του ΑΣ Τρίκαλα. Γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια από τους ανθρώπους που στελέχωσαν το νέο Δ.Σ του Αιόλου αυτή είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε το άθλημα».

Στη συνέχεια μίλησε για την αποχώρησή του από τον πάγκο του ΑΣ Τρίκαλα πριν τρία χρόνια αλλά και για το σχεδιασμό του Αιόλου:

«Εκείνο το καλοκαίρι αισθάνθηκα ότι έμεινα μόνος μου στην ομάδα, έπρεπε να τα κάνω όλα μόνος μου, υπήρξε μεγάλη πίεση κι όταν προέκυψε ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου αποφάσισα να αποχωρήσω. Για όλα αυτά  που πέρασα εκείνο το καλοκαίρι, αισθάνομαι πως κάποιοι μου οφείλουν μια “συγνώμη” συμπλήρωσε με νόημα καρφώνοντας έτσι τη διοίκηση του Γ. Γιαννούλα. Θα ήθελα η ομάδα να στηριχτεί και φέτος σε δύο Τρικαλινά παιδιά, τα οποία αγαπάει ιδιαίτερα και ο κόσμος για τη μεγάλη προσφορά τους.

Ο ένας είναι ο Γιώργος Φούντας, στον οποίο με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχηθώ και βίον ανθόσπαρτον, καθώς προχθές παντρεύτηκε και ο άλλος ο Γιώργος Λεπενιώτης. Από κει και πέρα, θα μιλήσουμε και θέλουμε να κρατήσουμε δύο ακόμη παιδιά, τους Περρωτή, Τριανταφύλλου, ενώ θα δώσουμε ευκαιρίες και σε νεαρούς Τρικαλινούς αθλητές, όπως οι αδερφοί Ψύρρα, ο Θώμος και ο Αργύρης. Παράλληλα, θα μας ενδιέφερε να έρθουν στον Αίολο και κάποια Τρικαλινά παιδιά, ή παίκτες που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια από τα Τρίκαλα, αλλά τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Αν ξεκινούσαμε πιο νωρίς την προσπάθεια, ίσως να είχαμε αποκτήσει ποιοτικούς παίκτες, όπως οι Μπαλάφας, Τσιάκας, Κοθράς, αλλά σίγουρα θα έρθουν 3-4 καλοί αθλητές, που θα μας βοηθήσουν».

Για την προετοιμασία, ο τεχνικός του συλλόγου, τόνισε:

«Θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα στις 22 Αυγούστου, αν και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από την ημερομηνία έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η προετοιμασία θα διεξαχθεί αποκλειστικά επί Τρικαλινού εδάφους».

Το μεγάλο στοίχημα του Αιόλου είναι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο καθώς την περυσινή χρονιά η παρουσία των φιλάθλων ήταν πολύ μικρή:

«Αν η ομάδα πηγαίνει καλά τότε και ο κόσμος θα ξανάρθει στο γήπεδο. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι μόλις ξεκινήσαμε στον ΑΣ Τρίκαλα δε γέμιζε ούτε το μισό γήπεδο. Εν συνεχεία , όσο η ομάδα έπαιρνε αποτελέσματα, τόσο και ο κόσμος συσπειρωνόταν, με αποτέλεσμα το κλειστό να κατακλύζεται από φιλάθλους και να φτάσουμε στο σημείο να γίνουν νέες κερκίδες για να χωρέσουν τους θεατές».

Τέλος, αναφορικά με τους ατομικούς στόχους αλλά και τους στόχους της ομάδας τόνισε:

«Δεν το κρύβω ότι έχω στόχους και για το λόγο αυτό ήρθα ξανά στα Τρίκαλα. Τώρα, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιοι θα είναι οι στόχοι μας, αφού ακόμη δεν έχω δει το ρόστερ. Πέρυσι , ο Αίολος έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια και κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Φέτος, σίγουρα ο πήχης μπαίνει πολύ ψηλότερα, αλλά είναι πολύ νωρίς  για να οριοθετηθούν οι στόχοι».