Τζήμας: «Περήφανος για αυτήν την ομάδα»

Τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε και το «σύνθημα» αυτής που έπεται έδωσε στα τρικαλινά Μ.Μ.Ε. ο Γιάννης Τζήμας. Ο προπονητής του Αιόλου μίλησε για τη φετινή πορεία-ρεκόρ του Αιόλου, για τον κόσμο των Τρικάλων που ενίσχυσε την ομάδα με την παρουσία του, σύγκρινε την άνοδο της τωρινής ομάδας με αυτήν του ΑΣΤ και αναφέρθηκε φυσικά και στην επόμενη χρονιά, που θα βρει τους Τρικαλινούς στην Α2, μαζί φυσικά με μεγαλύτερες υποχρεώσεις…

Αναλυτικά ο Γιάννης Τζήμας είπε:

Για τους παίκτες και τους συνεργάτες του:

«Δεν μπορώ παρά να ξεκινήσω από αυτούς τους ανθρώπους από τους παίκτες τους συνεργάτες μου στο τεχνικό επιτελείο αλλά και από τη διοίκηση. Σε καιρούς δύσκολους όπως όλος ο κόσμος παλεύει για την επιβίωση, υπήρξαν άνθρωποι που στήριξαν την ομάδα και θα πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Είμαι όμως περήφανος και μπορώ να πως και συγκινημένος για την επαγγελματική ευσυνειδησία των αθλητών της ομάδας.

Σε όλα αυτά τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο γιατί κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο μα πολύ περισσότερο γιατί έδειξαν με το πείσμα με τη δουλειά με την αυταπάρνηση τους μέσα στο γήπεδο πως είναι πραγματικοί επαγγελματίες. Ακόμα και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς έδειξαν τον ίδιο ζήλο, ήταν 4 ώρες μέσα στο γήπεδο και παρακολούθησαν στην παραμικρή του λεπτομέρεια το σκάουτινγκ και την ανάλυση του αντιπάλου.

Είμαι όμως διπλά περήφανος γι αυτούς, γιατί ήταν συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις, φτάσαμε να γράψουμε ένα μεγάλο ρεκόρ και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ζεστάναμε τους μπασκετικούς φιλάθλους της πόλης και κάναμε γνωστό το όνομα του συλλόγου στις μεγάλες κατηγορίες. Δεν είναι μικρό επίτευγμα ιδίως αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες της εποχής που καθιστούν ακόμα πιο δύσκολες τις καταστάσεις στο χώρο του μπάσκετ».

Για τους Τρικαλινούς φιλάθλους:

«Η δυναμική του κόσμου δίνει ώθηση σε όλες τις ομάδες. Ο κόσμος των Τρικάλων αγαπά το μπάσκετ, το έχει δείξει και στο παρελθόν με μεγαλύτερη συμμετοχή, και πιστεύω πως θα το δείξει και στο μέλλον αφού η συμμετοχή στην Α2 θα ανεβάσει το επίπεδο ανταγωνισμού και θα φέρει στο γήπεδο δυνατές και ιστορικές ομάδες».

Για τις διαφορές των δύο ανόδων με τρικαλινές ομάδες:

«Πρώτα απ’ όλα διαφαίνεται η διαφορετικότητα των εποχών. Την εποχή που ο ΑΣΤ κέρδισε την πρώτη άνοδο δεν υπήρχε οικονομική κρίση και στο μπάσκετ υπήρχε μια ανερχόμενη δυναμική. Επίσης σε εκείνη την ομάδα φάνηκε η δίψα για τη διάκριση, ήταν όμως διάχυτος ο φόβος από την απειρία, ήταν πρωτόγνωρα πράγματα για το τρικαλινό μπάσκετ. Ξεκινήσαμε δειλά μουδιασμένα ξέραμε πως είχαμε δύσκολους αντιπάλους, όμως συσπειρώθηκε όμως η ομάδα και με τη συνέπεια της διοίκησης Γιαννούλα έκανε μια μεγάλη υπέρβαση.

Τώρα στον φετινό Αίολο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, η οικονομική συγκυρία έκανε δύσκολη κάθε κίνηση, όμως ο Αίολος χτίστηκε από την αρχή για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή τουλάχιστον για να κερδίσει την άνοδο στην Α1 Κατηγορία. Το κατόρθωμα αυτό είναι πιο σημαντικό και το αντιλαμβανόμαστε καλύτερα ιδίως αν αναλογιστούμε την εποχή που έγινε και τις συγκυρίες που επικρατούν στην κοινωνία μας. Είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα γιατί έγραψε όπως προανέφερα ένα μεγάλο ρεκόρ και κέρδισε την αναγνώριση όλων των αντιπάλων».

Για την «επόμενη μέρα» του Αιόλου:

«Αυτό είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί στο προσεχές διάστημα. Τουλάχιστον από μένα είναι γνωστά τα συναισθήματα και το δέσιμο που έχω με το τρικαλινό μπάσκετ και τον κόσμο της πόλης. Η επιθυμία η βούληση υπάρχει, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχει η ομάδα δεν έχει σχέση με τη Β’ Εθνική, το επίπεδο αλλάζει, αναβαίνει η ανταγωνιστικότητα, ανεβαίνει και ο συντελεστής δυσκολίας. Όλα αυτά κάνουν ακόμα πιο δύσκολο και το εγχείρημα της διοίκησης.

Φέτος δεν κρύβω πως υπήρξαν πολλά προβλήματα που ξεπεράστηκαν από την καλή πορεία και τη συνοχή της ομάδας, όμως στη νέα χρονιά τα πράγματα θα πρέπει να μπουν σε διαφορετική βάση, τα οικονομικά δεδομένα είναι γνωστά και περιορισμένα, θέλω να πιστεύω πως μπορούν να ξεπεραστούν με τη συσπείρωση των παραγόντων (παλαιών και νέων), όμως κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος στις μέρες μας ιδίως όταν όλα ζυγίζονται από την οικονομική στενότητα που βιώνει η χώρα μας πολύ δε περισσότερα ο αθλητισμός στην επαγγελματική του μορφή».

Πηγή: sportrikala.gr