Τζινόπουλος: «Ο Αίαντας δεν θα κινδυνέψει»

Ο Αίας Ευόσμου βρίσκεται από την αρχή της σεζόν στη «ζώνη» με τις ομάδες που μάχονται να αποφύγουν τη μία θέση που οδηγεί στη Γ’ Εθνική, ωστόσο ο Ανέστης Τζινόπουλος είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Ο νεαρός γκαρντ και δεύτερος σκόρερ (με 10,75 πόντους μ.ό.) των «ερυθρόλευκων» παραχώρησε ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο «northbasket», όπου μίλησε ακόμα για την πορεία της ομάδας του, τη μεταγραφή του Θανάση Τοπούζη (η οποία δεν «πέρασε»), την αποχώρηση του Κώστα Παπαϊωάννου και το χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την πορεία του Αίαντα Ευόσμου:

«Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά στο πρωτάθλημα. Η αποχώρηση του κόουτς Παπαϊωάννου έπαιξε σημαντικό ρόλο όπως επίσης και ότι δημιουργήθηκε μία εντελώς καινούργια ομάδα. Και ως γνωστόν σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δεθούμε και να γίνουμε ένα ισχυρό σύνολο. Παρόλα αυτά σταδιακά αρχίσαμε να παρουσιάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι σημάδια βελτίωσης και έτσι φτάσαμε σε κάποιες σημαντικές νίκες.

Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά μιας και σε αρκετά ματς ήμασταν άτυχοι αφού τα χάσαμε στο τέλος. Πιστεύω ότι αν είχαμε τον Τοπούζη τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και θα τα είχαμε πάει πολύ καλύτερα γιατί είναι ένας έμπειρος παίκτης που θα ενίσχυε τη φροντ λάιν μας. Και πάλι όμως μέσα από τη σκληρή δουλειά καταφέραμε για ένα μεγάλο διάστημα να διατηρήσουμε απόρθητη την έδρα μας και να απομακρυνθούμε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας».

Για την εντός έδρας ήττα από τον Δούκα:

«Με βάση τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που είχαμε φέρει στην έδρα μας το προηγούμενο διάστημα, ήταν έκπληξη η ήττα από το Δούκα. Είναι αλήθεια ότι δεν ήμασταν καλοί και δεν είχαμε συγκέντρωση. Αυτό ήταν που μας στοίχησε και δεν κατακτήσαμε το ροζ φύλλο».

Για το στόχο της σωτηρίας:

«Με βάση το γεγονός ότι η ομάδα έχει ένα καινούργιο προπονητή αλλά και ένα ρόστερ νεανικό, εννοείται ότι στόχος μας είναι η παραμονή. Στο σύλλογο υπάρχει πολύ καλό κλίμα, καθημερινά γίνεται καλή δουλειά και πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα κινδυνέψει. Είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι ήμαστε ικανοί να πετύχουμε περισσότερα πράγματα».

Για το επίπεδο της Β’ Εθνικής:

«Είναι φανερό ότι χρόνο με το χρόνο το επίπεδο του πρωταθλήματος όλο και χειροτερεύει. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων και πλέον όλες μπορούν να κερδίσουν τους πάντες. Φέτος βλέπουμε ότι δεν υπάρχει το πρωτάθλημα της έδρας κάτι που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς δεν παίζεται καλό μπάσκετ και η δυναμική της κατηγορίας έχει πέσει σημαντικά».

Πηγή: Northbasket.gr