Τη Δευτέρα 7/6 η ανακοίνωση του Πρωτοδικείου για την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ

Η εκδίκαση της συνεδρίασης για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΟΚ ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το μεσημέρι της Πέμπτης 3/6 και πλέον άπαντες περιμένουν την ανακοίνωση, που αναμένεται έως τη Δευτέρα 7/6. Βέβαια ο Πρωτοδίκης δεν προσδιόρισε επακριβώς την ημέρα έκδοσης της απόφασης, αλλά με δεδομένο ότι ο χρόνος πιέζει – και καθώς ο ίδιος δήλωσε και φίλαθλος! – τότε ενδέχεται η προσεχή Δεύτερα να κρίνει πολλά.

Οι δικηγόροι που παρέστησαν στο Πρωτοδικείο (και ήταν σχεδόν 10 με τον γνωστό και έγκριτο νομικό Τάκη Μπαλτάκο να «κλέβει» εν πολλοίς την…παράσταση με τις τοποθετήσεις του) υποστήριξαν ότι οι εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω της κυβέρνησης και των υπουργικών αποφάσεων που εκδόθηκαν παραμονή των εκλογών και τόνισαν ότι δεν ήταν υπαιτιότητα της προσωρινής διοίκησης της ομοσπονδίας. Στο… τραπέζι μάλιστα έπεσε και η ημερομηνία της 25ης Ιουλίου ως μία πιθανή ημέρα για την διεξαγωγή των εκλογών, καθώς κάτι τέτοιο προκύπτει από το καταστατικό.

Η πλευρά του Άγγελου Παπανικολάου ήταν εκείνη που υποστήριξε τη διατήρηση της υπάρχουσας προσωρινής διοίκησης, εν αντιθέσει με εκείνες των Βαγγέλη Λιόλιου και Παναγιώτη Φασούλα που πρότειναν να συγκροτηθεί νέα προσωρινή διοίκηση. Κανείς από τους τρεις υποψηφίους προέδρους δεν βρέθηκε στο Πρωτοδικείο, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η πλευρά του Βαγγέλη Λιόλιου έθεσε θέμα ακυρότητας των δικαστικών αποφάσεων για τη συμμετοχή και των 600 σωματείων στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι δικαίωμα έχουν μόνο 512 σωματεία… Τα πάντα θα κριθούν πάντως από τη μελέτη όλων των εγγράφων από τον Πρωτοδίκη και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο το αργότερο έως τη Δευτέρα…