«Τιμή και ευθύνη η συγκεκριμένη θέση»

Η Εθνική Εφήβων θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας από τις 18 έως και τις 28 Ιουλίου) και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την πορεία της προετοιμασίας στο Μέτσοβο και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια.

-Πώς είναι μέχρι τώρα η πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής;

«Η προετοιμασία μέχρι στιγμής εξελίσσεται πολύ καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον τρόπο προπόνησης και από τη θέληση και διάθεση που δείχνουν όλα τα παιδιά. Παράλληλα έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες από την ομοσπονδία για να δουλέψουμε σωστά. Ήρθαμε από τις 16 Ιουνίου στο Μέτσοβο και προπονούμαστε μακριά από τη ζέστη. Με εξαίρεση έναν τραυματισμό του Πολιτόπουλου, που αναγκαστικά τέθηκε εκτός αποστολής, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

-Το προσεχές τριήμερο (28-30 Ιουνίου) είναι προγραμματισμένα τα πρώρα φιλικά, στη Βόνιτσα απέναντι σε Βουλγαρία, Γερμανία και Σλοβενία.

«Είναι τα πρώτα τεστ για την ομάδα μας. Θα είναι ενδεικτικά για να αποκτήσουμε μία εικόνα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε και να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε. Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια άλλα δύο δυνατά τουρνουά, στην Ιταλία και τη Γαλλία, πριν την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Λετονία».

-Είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους;

«Ναι, ακόμη είναι νωρίς. Βασικός μας στόχος είναι να φτιάξουμε μία καλή ομάδα, που θα είναι ανταγωνιστική, θα παίζει με πάθος και θα έχει καλό κλίμα».

-Οι πρώτες σας εντυπώσεις ως ομοσπονδιακός τεχνικός;

«Είναι μεγάλη τιμή κι ευθύνη η συγκεκριμένη θέση. Αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση να δουλεύεις με νέα παιδιά που έχουν ταλέντο, διάθεση και φιλοδοξίες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία ομάδα που θα τιμήσει την εξαιρετική παράδοση που έχει η Ελλάδα και στις μικρές Εθνικές ομάδες και θα αναδείξει παίκτες που θα στελεχώσουν μελλοντικά την Εθνική Ανδρών».