Τουτουντζόγλου: «Το μπάσκετ για κάποιους αποτελεί μέσο επιβίωσης, διαφωνώ κάθετα με την οριστική διακοπή»…

Η επανέναρξη της δράσης στο χώρο του μπάσκετ, μοιάζει με… όνειρο, καθώς κανείς δεν κάνει τις κινήσεις εκείνες που θα δρομολογήσουν την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Οι αθλητές της Α2, της Β’ και της Γ’ εθνικής ζήτησαν από τον Λευτέρη Αυγενάκη την άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων, αλλά παραμένουν στο… ακουστικό τους! Ενώ υπάρχουν κάποιες φωνές που κάνουν λόγο για οριστική διακοπή, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει το άθλημα. Κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετο τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου Μπάμπη Τουτουντζόγλου, ο οποίος μιλώντας στο “Magnesiasports” είναι ξεκάθαρος.

«Ό,τι αρχίζει θα πρέπει να τελειώνει με τις σωστές διαδικασίες, με τα μέτρα ασφάλειας και τα πρωτόκολλα γιατί πάντα προέχει η υγεία όλων και ειδικά των εμπλεκομένων. Διαφωνώ κάθετα με την άποψη όσων έχουν πει ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να σταματήσουν» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει την ενασχόλησή του με το άθλημα ως χόμπι, και ότι ο ίδιος βιοπορίζεται από την επαγγελματική του δραστηριότητα και μόνο. «Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που βάζουμε και δεν παίρνουμε χρήματα. Διαφωνώ με την οριστική διακοπή κάθετα γιατί μέσα από τη διαδικασία των ομάδων υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες που συντηρούνται από χρήματα που λαμβάνουν. Το μπάσκετ για κάποιους αποτελεί μέσο επιβίωσης, ακόμη και για τις χαμηλές εθνικές κατηγορίες. Ευχή είναι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα αλλά προέχει και η υγεία».

Δεν παραλείπει, βέβαια να επισημαίνει ότι δεν έχουν φροντίσει όλοι εκείνοι που κινούνται στο χώρο να διασφαλίσουν το επάγγελμά τους, εδώ και χρόνια. «Θα έπρεπε να έχουν διασφαλίσει το επάγγελμά τους, τα χρήματα είτε στη Β’, είτε στη Γ’ Εθνική, είτε ακόμη και Α2 που ονομάζεται ερασιτεχνική. Αναφέρομαι σε επίπεδο Πολιτείας ώστε να υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλίδες σε μία ενδεχόμενη δυσκολία και για να προκύπτει κάποια στήριξη, όπως σε όλους τους εργαζόμενους» ανέφερε μεταξύ άλλων, καθώς σημειώνει ότι η ραχοκοκαλιά του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται από την Α2 Εθνική κατηγορία και κάτω, και όχι στην Βasket League.

«Γιατί λοιπόν η διαδικασία της Α1 να μην μεταφερθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως με κεντρικούς χορηγούς, με τους αθλητές να είναι καλυμμένοι για βασικά πράγματα, μιας και από την Α2 Εθνική μέχρι και τα τοπικά πρωταθλήματα βιοπορίζονται Έλληνες αθλητές και αθλήτριες; Δεν έπρεπε να περιμένουμε τον ερχομό του προβλήματος. Έπρεπε νωρίτερα τα συνδικαλιστικά όργανα των παικτών και των προπονητών να μεριμνούν» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά τη στάση των ίδιων των ομάδων, ούτε αυτή ξεφεύγει από τα πυρά του Μπάμπη Τουτουντζόγλου… «Ξεκίνησε φέτος ένα πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες να έχουν ίδια έξοδα και μειωμένα έσοδα. Τι κάνανε οι ομάδες και το συντονιστικό τους όργανο για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν κάποιες διευκολύνσεις από την Πολιτεία και την ΕΟΚ όπως για διαιτησίες και μετακινήσεις; Τίποτα! Θα πρέπει να καθίσουμε και να μιλήσουμε για το μπάσκετ, και ειδικά όσοι ζουν από αυτό και να δούμε από μηδενική βάση πώς θα γίνει καλύτερο το άθλημα, ώστε να είναι ανταγωνιστικό για να μπορέσει να επιβιώσει» είναι το τελικό σχόλιό του.

Πηγή: Magnesiasports.gr