Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λένε, μόνο που στην προκειμένη το ρητό δεν… έκατσε. Το «ποδαρικό» έγινε με το χειρότερο τρόπο, ήχησε, στην πορεία, δυνατά η διπλή «σφαλιάρα», για να έρθει ως συνέχεια το… γλυκό, που έμεινε στα χείλη ως το τέλος!

Το σκηνικό, για να ξεμπερδέψουμε το… κουβάρι, αφορά στον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας που σαν άλλο… εξπρές «έτρεξε» με φόρα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Εκοψε πρώτος το νήμα, με «ταμείο» 41 βαθμούς και 19 νίκες, 3 ήττες σε 22 αγώνες (σ.σ. το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα προέκυψε στην αυλαία της σεζόν και τα άλλα δύο στην τέταρτη και πέμπτη αγωνιστική), επίτευγμα που του έδωσε το… εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική της νέας περιόδου.

«Μια παρέα»

Μυστικό της επιτυχίας… «Το ότι ήμαστε μια παρέα που μας ενδιαφέρει, μέσα από το μπάσκετ, να περνάμε όμορφα», όπως καταθέτει στο infoBasket ο εκ των αρχηγών του συγκροτήματος της Ημαθίας, Νίκος Αβραμίδης.

Μέλος, επιπλέον, ο 32χρονος γκαρντ του συνόλου που και την περίοδο 2007-2008 γεύτηκε επίσης τη χαρά της ανόδου στην πρώτη μεγαλύτερη από το τοπικό πρωτάθλημα κατηγορία (σ.σ. συνδετικοί κρίκοι εκείνης της ομάδας με τη φετινή αποτελούν και οι Πουρλιόπουλος, Παπαγερίδης, Νικολόπουλος, Αλεξόπουλος, Στογιαννόπουλος).

«Χάνοντας στην αρχή τρία παιχνίδια, τα δύο εκ των οποίων στην έδρα μας, πεισμώσαμε και αυτό είχε ως συνέπεια τα μετέπειτα νικηφόρα βήματά μας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Η προ διετίας συμμετοχή μας στη Γ’ Εθνική πιστεύω πως θα αποτελέσει οδηγό, ώστε να μην επαναλάβουμε λάθη στην επιστροφή μας σε αυτήν την καινούργια χρονιά.»

Τσιάρτας: «Μπείτε και παίξτε»

Στο ισχυρό «δέσιμο» της ομάδας στάθηκε και ο τεχνικός καθοδηγητής των πρωταθλητών, Βασίλης Τσιάρτας.
«Ο στόχος που θέσαμε εξ’ αρχής ήταν να ευχαριστηθούμε παίζοντας καλό μπάσκετ. Αυτό έλεγα συνέχεια στα παιδιά, “μπείτε και παίξτε”! Κερδίσαμε παιχνίδια στα τελευταία δευτερόλεπτα επειδή ήμασταν όλοι μαζί ένα», ήταν τα λόγια του.

Πρόσθεσε επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Αγωνιστικά στηριχτήκαμε στην καλή άμυνα, την ταχύτητα και τον αιφνιδιασμό μας. Σημαντικό, επίσης, ήταν ότι επιλέξαμε για το ρόστερ παιδιά από την περιοχή, τα οποία γνωρίζαμε».
Κατέληξε δηλώνοντας πεπεισμένος πως: «Αν συνεχίσει η ομάδα στην καινούργια χρονιά αυτό που κάναμε φέτος και ενισχυθεί με δυο-τρεις παίκτες, θα έχει αποτέλεσμα. Αρέσει σε όλους αυτό που κάνουν και λειτουργούν με πολύ φιλότιμο. Ετσι πετύχαμε. Είχαμε φυσικά, σε διοικητικό επίπεδο, άτομα που στάθηκαν δίπλα μας και βοήθησαν πολύ».

Γιοβανόπουλος: «Είχαμε εμπιστοσύνη»

Οι αρχηγοί της Αλεξάνδρειας, Βασίλης Πουρλιοτόπουλος (αριστερά), Νίκος Αβραμίδης, με την ποθητή κούπα στα χέρια

Ακλόνητη στη διάρκεια της χρονιάς ήταν η πίστη της διοίκησης στους καλαθοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο, γεγονός που «Αποδείξαμε στην αρχή με τα αρνητικά αποτέλεσμα που είχαμε. Επιλέξαμε τότε να στηρίξουμε τους παίκτες και τον προπονητή, τους δείξαμε ότι τους πιστεύουμε και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν», όπως τόνισε εμφατικά ο Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, μέλος του ΔΣ.

Συμπλήρωσε αναφέροντας: «Το δυναμικό μας είχε παίκτες με προσωπικότητα, ατομικά προσόντα, εμπειρία, αλλά και νεαρούς που όταν χρειάστηκε χρησιμοποιήθηκαν. Δεν είναι τυχαίο ότι και το εφηβικό τμήμα μας τερμάτισε δεύτερο στην κατηγορία του. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για τη νέα περίοδο. Με σοβαρότητα και ορθολογικό τρόπο θα βάλουμε τους άξονες για να δουλέψουμε. Αν πάμε στα τυφλά δε νομίζω ότι θα πετύχουμε. Τώρα που θα αρχίσουν τα… δύσκολα, θα ζητήσουμε και ελπίζουμε να έχουμε, τη συμπαράσταση από τους τοπικούς φορείς.»

Οι Πρωταθλητές

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΛΙΚΙΑ ΥΨΟΣ ΘΕΣΗ
Αλεξόπουλος Γιώργος 23 1.92 πάουερ/φόργουορντ
Αβραμίδης Νίκος 32 1.85 γκαρντ/φόργουορντ
Πουρλιοτόπουλος Βασίλης 38 1.90 σούτινγκ γκαρντ
Γιαννόπουλος Αντώνης 30 1.90 σμολ φόργουορντ
Τσάτσας Θόδωρος 32 1.80 πόιντ γκαρντ
Στογιαννόπουλος Κώστας 24 1.88 σούτινγκ γκαρντ
Χύτας Γιώργος 29 1.83 σούτινγκ γκαρντ
Νικολόπουλος Γρηγόρης 26 1.95 σμολ φόργουορντ
Παπαγερίδης Αναστάσιος 29 1.77 πόιντ γκαρντ
Καρκάρας Παναγιώτης πάουερ 28 2.02 φόργουορντ/σέντερ
Πρόιος Αλέξης 29 1.86 σμολ φόργουορντ
Παντοφλίδης Παντελής 21 1.81 σούτινγκ γκαρντ
Πουαρίδης Γιώργος 17 1.78 πόιντ γκαρντ
Γιοβανόπουλος Δημήτρης 17 1.74 σούτινγκ γκαρντ
Πλωμαρίτης Δημήτρης 17 1.70 πόιντ γκαρντ
Κάλφας Αλέξης 17 1.80 σούτινγκ γκαρντ

Τεχνικό επιτελείο

Προπονητής: Τσιάρτας Βασίλης
Βοηθός προπονητή: Παπαδόπουλος Σωτήρης
Βοηθός προπονητή: Γκιζάρης Γιάννης

Διοίκηση

Πρόεδρος: Παπαγερίδης Στέλιος
Μέλη: Γιοβανόπουλος Γρηγόρης, Πουαρίδης, Ευστάθιος, Στογιαννόπουλος Δημήτρης, Αβραμίδης Νίκος