Το βήμα παραπάνω για το Αγρίνιο, αλλά και το παράπονο…

agrinio_parousiasi_pigifoto-agriniocultureΆπαντες ήταν εκεί. Στο ραντεβού που είχαν δώσει παίκτες, προπονητές και διοικούντες τον ΑΟ Αγρινίου για να… γνωριστούν με τους φίλους της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν. Όχι ότι δεν γνωρίζουν οι μεν τους δε, αλλά έτσι για το… καλό(!) και για να οριοθετήσουν από κοινού τους στόχους της χρονιάς. Η παραμονή είναι ο πρωταρχικός στόχος που θέτουν στο Αγρίνιο, αλλά από εκεί και πέρα εκείνο που θέλουν να παίξουν και καλό μπάσκετ. Βέβαια κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού όλων στον σύλλογο υπάρχει το κάτι παραπάνω απ’ την παραμονή και δεν είναι άλλο να κάνει η ομάδα το βήμα προς τα εμπρός. Η περσινή χρονιά κι η πορεία που είχε πραγματοποιήσει ο ΑΟ Αγρινίου έχει “γεννήσει” αυτές τις προσδοκίες, αλλά ο… “μαέστρος” της ομάδας, ο προπονητής της Γιάννης Διαμαντάκος προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους και να επισημαίνει ότι προέχει η δουλειά και μετά οι δηλώσεις!
Παρόντες στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ του Α.Ο. Αγρινίου ήταν άπαντες, όπως προαναφέραμε. Διοίκηση, παίκτες, προπονητής και χορηγοί, με τον πρόεδρο του συλλόγου Νεκτάριο Σαπλαούρα να επισημαίνει: “Πέρυσι ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή και στα μέσα της σεζόν με την καλή ομάδα που είχαμε δημιουργήθηκαν κάποιες προσδοκίες και αν δεν χάναμε κάποια παιχνίδια στον πόντο θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι περισσότερο. Στόχος και φέτος είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή και να παίξουμε καλό μπάσκετ“. Ο πρόεδρος του ΑΟΑ, μάλιστα απηύθυνε και το σχετικό κάλεσμα στους φίλους της ομάδας για να στηρίξουν την προσπάθεια όλων και να ‘ναι το ΔΑΚ Αγρινίου γεμάτο σε κάθε ματς. Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, οι Αγρινιώτες έχουν εκδώσει εισιτήρια διαρκείας σε τιμή ιδιαιτέρως προσιτή (20€)…
Γ. Διαμαντάκος : Δουλειά και όχι δηλώσεις
“Η σύντομη παραμονή της ομάδας είναι ο στόχος”, όπως τόνισε ο προπονητής του ΑΟΑ Γιάννης Διαμαντάκος προσθέτοντας: “Αν αυτό συμβεί σίγουρα θα ζητήσουμε το κάτι παραπάνω”, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας. “Το ρόστερ έχει συμπληρωθεί μέχρι νεωτέρας”, σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από το νέο ρόστερ λέγοντας χαρακτηριστικά “… αν δεν ήμουν ικανοποιημένος δεν θα ήμουν εδώ” και συνέχισε: “Τα λόγια είναι περιττά. Χρειάζεται δουλειά και όχι δηλώσεις”.
Αναφορικά με το τι χρειάζεται η ομάδα για να μην χάσει -όπως συνέβη πέρυσι- κρίσιμα παιχνίδια στον πόντο και να κάνει το βήμα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων: “Χρειάζεται δουλειά. Τα αποτελέσματα είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων και δουλειά του προπονητή είναι να βελτιστοποιεί τις ικανότητες της ομάδας και να ελαχιστοποιεί τους κακούς παράγοντες, όπως το άγχος. Αυτό πρέπει να κάνουμε”.
Χ. Μπαρούχας : Δεν στήριξαν την ομάδα οι Αγρινιώτες αθλητές
Από την πλευρά των παικτών το λόγο πήραν οι Βασίλης Λαμπρόπουλος και Χρήστος Μπαρούχας, με τον τελευταίο να επισημαίνει ότι όλοι τους είναι αποφασισμένοι για το καλύτερο, αλλά συνάμα να εκφράζει και το παράπονό του για το γεγονός πως Αγρινιώτες μπασκετμπολίστες δεν θέλησαν να στηρίξουν την ομάδα, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο πρόεδρος του ΑΟΑ σχολιάζοντας: “Θέλαμε να κάνουμε μια κατά βάση Αγρινιώτικη ομάδα. Γι΄ αυτό και στραφήκαμε σε Αγρινιώτες μπασκεμπολίστες, όμως συναντήσαμε παράλογες απαιτήσεις“…
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τέλος στάθηκε στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, λέγοντας: “Είμαστε μια παρέα μεταξύ μας κι εκείνο που κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά όλοι μαζί για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σ’ ένα πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι πιο ανταγωνιστικό, αφού υπάρχουν δύσκολες ομάδες από την ΑΘήνα. Εάν εμείς, πάντως είμαστε αυτοί που πρέπει δεν θα έχουμε πρόβλημα, τουλάχιστον στην έδρα μας“.