Το… Βατερλό στο Αγρίνιο κι η σημειολογία της 25ης Μαρτίου

waterloo_battleΓια «Βατερλό» του ελληνικού μπάσκετ με την απόφαση συνέχισης της αναμέτρησης ανάμεσα στο Αγρίνιο και το Κορωπί την Τρίτη 25 Μαρτίου, κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κορωπί. Οι ιθύνοντες τον σύλλογο τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι με την συγκεκριμένη απόφαση καταστρατηγούνται σημαντικές έννοιες όπως η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, η ισονομία κι ο ανταγωνισμός, ενώ στέκονται στη… σημειολογία που μπορεί να έχει το γεγονός πως ορίστηκε η επανάληψη του ματς ανήμερα της 25ης Μαρτίου. «Ίσως σημαίνει πως χρειαζόμαστε μια πραγματική επανάσταση στο άθλημα αυτό που αγαπάμε και υπηρετούμε όλοι εμείς για να ξεφύγει από την σημερινή του κατάσταση και μορφή. Ίσως όμως δεν σημαίνει και τίποτα ο συγκεκριμένος ορισμός», αναφέρουν χαρακτηριστικά…

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Κορωπίου αναφέρει:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης  απορρίπτοντας  δια του αρμοδίου της  κ. Γολέμη  το αίτημα του Γυμναστικού Συλλόγου Κορωπίου για επανάληψη του παιχνιδιού με το Αγρίνιο, όρισε την συνέχιση της αναμέτρησης ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ  την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Αγρινίου από το σημείο διακοπής του, με τους ίδιους διαιτητές και κομισάριο, εκείνους ακριβώς  που οδήγησαν στο γνωστό σε όλους  Βατερλό.  Δεν μπορεί, λέει η ΕΟΚ,  να καταστρατηγηθεί  ο  τάδε εσωτερικός κανονισμός που προβλέπει πως………..κ.τ.λ.

Προφανώς η Ελληνική Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό σε έναν αγώνα μπάσκετ να ρέουν νερά από οροφές, να μπαινοβγαίνουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού διάφορα άτομα με πετσέτες στον αγωνιστικό χώρο, να τραυματίζονται αθλητές από γλιστρήματα  και να αποχωρούν για το νοσοκομείο και ομάδες να πηγαινοέρχονται στας εξοχάς με την ευχή να πετύχουνε  κάποια στιγμή μία ηλιόλουστη μέρα.

Προφανώς η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θεωρεί επίσης  ότι στο όνομα του οποιουδήποτε εσωτερικού κανονισμού μπορούν  να καταστρατηγούνται  άλλες  έννοιες  πολύ σημαντικότερες, όπως η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, η ισονομία, ο ανταγωνισμός.

Ο ορισμός την συγκεκριμένη ημέρα (25η Μαρτίου ) μπορεί  να έχει σημειολογικό χαρακτήρα. Ίσως σημαίνει πως χρειαζόμαστε μια πραγματική επανάσταση στο άθλημα αυτό που αγαπάμε και υπηρετούμε όλοι εμείς για να ξεφύγει από την σημερινή του κατάσταση και μορφή.

Ίσως όμως δεν σημαίνει και τίποτα ο συγκεκριμένος ορισμός. Τίποτα περισσότερο από μία πρόβλεψη καιρικών συνθηκών  που αναφέρει ότι την 25 Μαρτίου 2014 στο ΔΑΚ Αγρινίου δεν θα βρέχει.

Δυστυχώς το Βατερλό που ζήσαμε στο Αγρίνιο την 1η Μαρτίου 2014 δεν περιορίζεται μοναχά στους διαιτητές και στον κομισάριο του αγώνα. Έχει και άλλους στρατηγούς και πατέρες»…