Το δικό του «ΟΧΙ» είπε ο λαός…

Ο λαός «μίλησε»… Και το δικό του «ΟΧΙ» ήταν πολύ ηχηρό, οδηγώντας στην προσωρινή ματαίωση, της στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια! Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε απ’ την εξέδρα των επισήμων, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την όλη εξέλιξη, δηλώνοντας παράλληλα οργισμένος «Λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν την πόλη, είναι μία ιστορική μέρα που ανήκει σε όλους του Έλληνες και όχι σε αυτούς (σ.σ. τους διαδηλωτές)»…

Χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης είχαν «αποκλείσει» την εξέδρα των επισήμων επί της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου, αναγκάζοντας την αστυνομία να επιστρατεύσει οχήματα και δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να μην επιτρέψουν στο πλήθος να πλησιάσει στην εξέδρα. Πάντως όπως φαινόταν, στόχος των διαδηλωτών δεν ήταν να προσεγγίσουν την εξέδρα, αλλά να ματαιώσουν την παρέλαση, κάτι που πέτυχαν. Η έναρξη της παρέλασης έγινε περίπου μία ώρα αργότερα απ’ το προγραμματισμένο (αντί για τις 11, στις 12) και ξεκίνησε μόνο όταν αποχώρησαν όλοι οι πολιτικοί που είχαν αποφασίσει να παραστούν!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης λίγο πριν αποχωρήσει είχε σύντομη συνομιλία με τους επικεφαλείς της Αστυνομίας, τονίζοντάς τους χαρακτηριστικά «Ξεφτιλιζόμαστε διεθνώς»

Δείτε το video με την αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας