Το δραματικό φινάλε κόντρα στον Απόλλωνα (vd)

Ο Αμύντας άγγιξε τη νίκη επί του Απόλλωνα στο Κλειστό Γυμναστήριο Υμηττού, όμως, οι Πατρινοί ήταν αυτοί που πήραν τελικά το “ροζ φύλλο”

Στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ο Ζούπας αρχικά ισοφάρισε και ύστερα έβαλε μπροστά τον Αμύντα από τη γραμμή των βολών (69-68). Ακολούθησε τρίποντο του νεαρού Τσιακμά για το 69-71. Αμέσως μετά, ο Χάλαρης κέρδισε foul, αλλά μετά την πρώτη εύστοχη προσπάθεια, έχασε τη δεύτερη βολή. Ο Κάδρας πήρε το rebound, αλλά ο Βαρδιάνος έκλεψε τη μπάλα, έδωσε πάσα στον Ζούπα και αυτός του την επέστρεψε, οπότε και σφυρίζονται βήματα στον 42χρονο Forward σε ανύποπτο χρόνο.

Στη συνέχεια ο coach Σαμόλης δέχθηκε δεύτερη τεχνική ποινή και αποβλήθηκε και παράλληλα ο Τσάμης ευστόχησε από τη γραμμή της “φιλανθρωπίας”. Στην επίθεση του Απόλλωνα που ακολούθησε ο Τσιακμάς κέρδισε foul και ήταν κατά το ήμισυ εύστοχος, για το 70-73. Στα τελευταία 6” ο Τσιακμάς κάνει foul στον Ζούπα, ο οποίος τραυματίζεται και ο Φακοπουλίδης τον αντικαθιστά στη γραμμή των βολών κάνοντας το 71-73, ενώ έχασε την δεύτερη προσπάθεια, με τον Κουκουνιά να κερδίζει, όμως, το rebound, αλλά τελικά η τύχη να μην ευνοεί ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε το Χάλαρη στην τελευταία προσπάθεια του αγώνα.