Το ενδιαφέρον στο Αιγάλεω

Αγωνιστική-φωτιά σε κορυφή και ουρά θα είναι (και) η 23η για τον βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής. Το παιχνίδι που “μαγνητίζει” τα περισσότερα βλέμματα είναι αυτό που ανοίγει χρονικά την αυλαία στο (κεκλεισμένων των θυρών) κλειστό του Αιγάλεω, μεταξύ του “Σίτι” και του Στρατωνίου, δύο ομάδες που διεκδικούν επί ίσοις όροις τη δεύτερη θέση (στον πρώτο γύρο η ομάδα της Χαλκιδικής είχε νικήσει 65-60). Πολύ αργότερα, την πρώτη από τις δύο νίκες που θα τον στείλουν μαθηματικά στην Α2 θα επιδιώξει να σημειώσει ο Φίλιππος Βέροιας επί του Ιωνικού Ιωνίας, την ίδια ώρα που ο Ηρακλής θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες με αντίπαλο τους πάντα ανταγωνιστικούς Μαχητές Δόξας Πεύκων.

Στα πιο χαμηλά στρώματα του βόρειου ομίλου, κομβικής σημασίας αγώνες διεξάγονται σε Βόλο και Εύοσμο. Η Μεταμόρφωση χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στον φορμαρισμένο Πιερικό Αρχέλαο (3 σερί νίκες), φιλοδοξώντας παράλληλα να καλύψει και τη διαφορά των 9 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στην Κατερίνη προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες σωτηρίας. Ο Αίας, από την πλευρά του, θα κάνει σημαντικό βήμα προς τη σωτηρία του με νίκη επί του Ιωνικού Ν.Φ., από τον οποίον είχε ηττηθεί με 19 πόντους διαφορά στην Αθήνα. Τέλος, μονόπλευρο είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του Ανατόλια με τη ΜΕΝΤ, η οποία υποβιβάστηκε μαθηματικά την περασμένη εβδομάδα.

Κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι μάχες της σωτηρίας

Μετά τη σημερινή εμφατική νίκη της ΑΕΚ επί του Ψυχικού στο ντέρμπι κορυφής του νοτίου ομίλου, το ενδιαφέρον στρέφεται αύριο στην ουρά της βαθμολογίας. Τις πιθανότητες σωτηρίας που του έχουν απομείνει θα επιδιώξει να διατηρήσει “ζωντανές” ο Εσπερος ΑΟΠΑ κόντρα στον Δούκα (τον οποίον νίκησε και στο 1ο γύρο), αφού ο μόνος τρόπος να παραμείνει στη Β’ Εθνική είναι να νικήσει και τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια του, ελπίζοντας και σε συνδυασμό αποτελεσμάτων. Και ο Δούκας, βέβαια, μόνο αδιάφορος δεν είναι, αφού ακόμα δεν έχει σωθεί μαθηματικά. Είναι πιθανό να συμβεί πάντως εάν φύγει με το διπλό από την Πάτρα…

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της θέλει να κάνει η Νήαρ Ηστ απέναντι στον Πανερυθραϊκό στο άδειο (λόγω τιμωρίας) κλειστό της Καισαριανής, επιδιώκοντας να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται η Χαλκίδα, η οποία όμως πέρα από τον Αετό, θα πρέπει να αντιπαρέλθει και τα προβλήματά της για να διατηρήσει τις ελπίδες για τη σωτηρία της. Τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια της ημέρας κρύβουν μικρό έως μηδαμινό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ο καταδικασμένος Κρόνος υποδέχεται τον Χολαργό, ενώ ο Αμύντας φιλοξενεί το Πέραμα.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Βόρειος όμιλος

Αιγάλεω (κ.θ.) 13:00 Αιγάλεω-Στρατώνι (Δημόπουλος-Κωνσταντινόπουλος)
ΔΑΚ Ευόσμου 14:00 Αίας Ευόσμου-Ιωνικός Ν.Φ. (Καρακατσανίδης-Ταρενίδης Κ.)
“Β. Παρασκευόπουλος” 17:00 Μεταμόρφωση Βόλου-Πιερικός Αρχέλαος (Πολυχρονιάδης-Τζίμα)
Ανατόλια 17:00 Ανατόλια-ΜΕΝΤ (Συμεωνίδης-Φουτζίλας)
ΔΑΚ “Δ. Βικέλας” 17:00 Φίλιππος Βέροιας-Ιωνικός Ιωνίας (Τσιαπλής-Πιτσίλκας Β.)
Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-Μαχητές Δόξας Πεύκων (Σιμητόπουλος-Θεοδώρου)

Νότιος όμιλος

Αγ. Δημητρίου (Ν) 17:00 Κρόνος Αγίου Δημητρίου-Χολαργός (Παπαγιαννόπουλος-Παπαφωτίου)
Παν. Αλεξιώτισσας 17:00 Εσπερος ΑΟΠΑ-Δούκας (Κυριακόπουλος-Λιότσος)
Κανήθου 17:00 Χαλκίδα-Αετός (Φακίτσας-Γερακίνης)
Δάφνης 17:00 Αμύντας-Πέραμα/Ερμής (Σπυρόπουλος Α.-Φασόλης)
Νήαρ Ηστ (κ.θ.) 17:00 Νήαρ Ηστ-Πανερυθραϊκός (Παυλόπουλος-Μαραμής)