Το Ιλιον κάνει το πρώτο βήμα… (+vd)

ilionΤο πρωτάθλημα έχει τελειώσει προ πολλού, ωστόσο στην Ενωση Ιλίου ακόμα δεν έχει ξεθυμάνει η αγανάκτηση που αισθάνονται για κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια και απέναντι σε κάποιους συγκεκριμένους διαιτητές. Ενα παράδειγμα αποτελεί το παιχνίδι της 20ής αγωνιστικής με τον Πανερυθραϊκό (16 Μαρτίου), στο το Ιλιον ηττήθηκε στην παράταση 72-76.

Οι διαιτητικές αποφάσεις του συγκεκριμένου αγώνα (διαιτητές ήταν οι Θεοδωρόπουλος-Αναγνώστου) αποτέλεσαν το λόγο που ανέβασε η Ενωση το συγκεκριμένο βίντεο διάρκειας 4’33”, μαζί με τη συνακόλουθη ανακοίνωση…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΌΧΙ δεν ονειροβατούμε, ούτε παραμυθιαζόμαστε. Είμαστε μία ρεαλιστική ομάδα που δουλεύουμε με σύνεση και προγραμματισμό. Ανεβήκαμε από τα τοπικά της ΕΣΚΑ με κόπο κι ιδρώτα και αποφασίσαμε στην έδρα μας, στο γήπεδό μας, στο σπίτι μας, να μην ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ σε κανένα φίλαθλο να κάνει το παραμικρό επεισόδιο! Το τηρήσαμε απαρέγκλιτα ακόμη κι όταν χάσαμε παιχνίδια ζωής και θανάτου για την παραμονή μας από ”εξωγενείς” παράγοντες…

Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας, χαιρετίσαμε τους αντιπάλους, οι οποίοι ΠΑΝΤΑ αποχώρησαν από το γήπεδό μας σαν συναγωνιστές και όχι σαν εχθροί, τις περισσότερες φορές μάλιστα, συζητώντας για τον αγώνα έξω από την πόρτα του γηπέδου με ηρεμία και μπασκετική θεώρηση των φάσεων. Είμαστε άνθρωποι που ζούμε και αναπνέουμε επί σειρά ετών στο μπάσκετ. Κάποιοι από εμάς κατέχουν υψηλά αξιώματα στο Δήμο Ιλίου και γενικά στην πολιτική ζωή του τόπου. Κάποιοι είναι χρόνια μέλη στο Δ.Σ. της ΕΣΚΑ και των κλιμακίων της ΕΟΚ. Κατέχουμε και την εμπειρία και την τεχνογνωσία γύρω από το άθλημα. Γνωρίζουμε πολύ καλά να διακρίνουμε τις ”ιδιαίτερες” διαιτητικές αποφάσεις και τα κίνητρα που τις ωθούν.

Σίγουρα κοιτάμε πρώτα τις δικές μας παραλείψεις και ευθύνες.

Είναι όμως κυριολεκτικά ΟΔΥΝΗΡΟ να βλέπεις τα ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ σφυρίγματα και μάλιστα απροκάλυπτα από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ διαιτητή.

Ίσως βέβαια η εν γένει ΚΟΣΜΙΩΤΑΤΗ συμπεριφορά μας να εκλαμβάνεται από κάποιους σαν ΑΔΥΝΑΜΙΑ. Ίσως πάλι να θεωρούν ότι τα ”καλά παιδιά” είναι και εύκολα στη ”διαχείριση”… Ίσως -για να ειρωνευτούμε την κατάσταση- μας επιβραβεύουν για την αθλητική μας συμπεριφορά, με το να μας ρίξουν κατηγορία, ώστε να δώσουμε και στη Γ εθνική το λαμπρό παράδειγμά μας!!!

Ξεχειλίζουμε από αγανάκτηση… Από μέσα μας ξεπηδάει οργή για όσα είδατε στο βίντεο. Εξηγούμε ότι αυτά είναι σφυρίγματα σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σημεία των αγώνων, και μάλιστα στην έδρα μας!!!

Αν σκέφτεστε τι περιμένουμε να πετύχουμε με αυτήν την ”παρουσίαση”, απαντάμε ότι χαρακτηριστικό μας είναι η μεθοδικότητα, η υπομονή και η κλιμάκωση των ενεργειών μας. Απλά κάνουμε το πρώτο βήμα τώρα».