Η ανάλυση της φάσης στο Λίντο (vd)

Ο Δούκας έφυγε με το «διπλό» από το Ηράκλειο χάρη στο φόλοου του Γιάννη Ζακυνθινού μετά το άστοχο τρίποντο του Αχή, ωστόσο το ερώτημα που αναφύεται από το απόγευμα του Σαββάτου είναι το εξής: είναι εμπρόθεσμο ή όχι; Η απάντηση είναι “ΟΧΙ”. Εστω και για 0,1” έως 0,2”…

Το video του αγώνα είναι διαθέσιμο μέσω του kretaworldbasket.gr, οπότε αποφασίσαμε να “τρέξουμε” ξανά (και ξανά) τη φάση και να τη χρονομετρήσουμε από τη στιγμή που ακουμπά τη μπάλα ο Αχής, μέχρι τη στιγμή που φεύγει από τα χέρια του Ζακυνθινού. Οσες φορές, λοιπόν, κι αν το επιχειρήσαμε (και ήταν πάνω από 20…), φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η τελευταία επίθεση του Δούκα διήρκεσε από 2,15” έως 2,35”. Συνεπώς (ελάχιστα αλλά…) πάνω από τον υπολειπόμενο χρόνο επίθεσης των 2,1”.

Από εκεί και πέρα όμως, προκύπτουν τα εξής θέματα:

1) Η φάση είναι απόλυτα ΟΡΙΑΚΗ. Το χρονόμετρο άργησε να ξεκινήσει κατά 0,1” έως 0,2” από τη στιγμή που πήρε τη μπάλα στα χέρια ο Αχής και μηδενίστηκε την ώρα που έφυγε από αυτά του Ζακυνθινού.

2) Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να διαπιστώσει κάποιος τη στιγμή που εκτυλίσσεται η φάση, αν το καλάθι του Ζακυνθινού είναι εμπρόθεσμο ή όχι, οπότε κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν μετράει το καλάθι, αν δεν έχει δει ξανά και ξανά το video.

3) Δυστυχώς, αυτά τα μέσα έχουμε στην Ελλάδα και με αυτά πορευόμαστε…